Támogatás a vidéki műhelyeknek, nevezési díjak eltörlése U12 alatt, feláll a Szülői Bizottság és Davis-kupa Tatabányán

2022. december 7.

Idei utolsó elnökségi ülését tartotta a Magyar Tenisz Szövetség december 6-án, amelyen változatos témákban születtek fontos döntések.


A nehéz gazdasági helyzet ellenére az elnökség a vidéki tenisz felkarolása és az elmúlt évtizedekben kiemelkedő szakmai munkát végző műhelyek elismerése jegyében négy kiemelt vidéki sportegyesületet részesít összesen 30 millió forintos támogatásban. A támogatott műhelyek a Soproni Vasutas Sport Egylet, a Pécs Városi Tenisz Club, a Gellért Szabadidőközpont Sportegyesület, valamint a Sportmánia Közhasznú Egyesület.

A pénzügyi kérdéseknél maradva az elnökség a terveknek megfelelően a 2023-as költségvetést is tárgyalta, de ezen a téren még nem született döntés. Egyrészt azért, mert még nem végleges, hogy a szövetség milyen mértékű állami forrással kalkulálhat a jövő évre a működése és a szakmai programjai kapcsán, emellett pedig szintén befolyásoló tényező lehet az ITF-el való tárgyalások alakulása a BJK- és Davis-kupa pénzdíjakat illetően.

Fontos fejlemény, hogy megalakult a Szülői Bizottság, amelyre a novemberi szülői fórumon is egyértelmű igény mutatkozott az igazolt sportolók szülei részéről. Tekintettel arra, hogy a szülők nagyon komoly áldozatokat hoznak a sportolókért, így az MTSZ vezetése számára is prioritás, hogy a lehető leghatékonyabb formában, hivatalos keretek között tudjon velük kommunikálni. A Szülői Bizottság vezetőjéről és tagjairól pályázat útján döntenek, a kiemelt bizottsági kapcsolattartó pedig Bardóczky Kornél fejlesztési igazgató lesz a szövetség részéről.

Az elnökség szintén döntött arról, hogy két bizottság nem működik tovább: az Infrastrukturális Fejlesztésekért Felelős Bizottság teljesítette küldetését a több mint 20 milliárd forint értékű infrastruktúra-fejlesztési koncepció kidolgozásával, amelyért köszönet jár a bizottság valamennyi társadalmi munkában tevékenykedő tagjának és Vágó László elnökségi kapcsolattartónak. A Kommunikációs és Nyilvánosság Bizottság pedig az MTSZ kommunikációs működésének átstrukturálása miatt nem folytatja tevékenységét.

Kiemelt téma volt a 2023. január 29. és február 5. között rendezendő magyar-francia Davis-kupa meccs helyszínének kiválasztása is. Az elnökség a szakmai igazgató tájékoztatása és a beérkezett ajánlatok alapján a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok mellett tette le a voksát. A megállapodás részleteinek megtárgyalása, illetve a szerződés aláírása a főtitkár és a szakmai igazgató feladata lesz a következő időszakban.

Szakmai téren pozitív döntés volt, hogy az elnökség a szakmai igazgató előterjesztése nyomán jóváhagyta, hogy 2023. január 1-től eltörlik a 12 év alatti versenyzők által fizetendő nevezési díjakat az MTSZ versenynaptárában szereplő magyar versenyek esetében. Ezzel párhuzamosan pedig hosszas egyeztetések és előkészítés után a 2023-as versenynaptárt is jóváhagyta az elnökség.

Az elnökségi ülésen született valamennyi határozat itt található: https://huntennis.hu/szovetseg/hatarozatok/2022-es-elnoksegi-hatarozatok-1


Metró Kupa - 03.30. Budapest - Metro RSC, 2024. március 30-1.