Üdvözöljük az MTSZ Iskolatenisz oldalán!

Indul az Iskolatenisz Program!

A Magyar Tenisz Szövetség Iskolatenisz programja új alapokon kezdi meg működését az idei tanévtől.

1995-ben az ITF és az akkor még ETA néven működő Tennis Europe egy új – teniszt népszerűsítő – programot indított az Európai országokban azzal a céllal, hogy a gyerekek számára is elérhető - és egyre bővülő - sportági kínálat ne fordítsa el a sportolni vágyókat a klasszikus sportágak, mint pl. a tenisz felől.

Ennek keretében indultak el az első iskolatenisz programok Európa szerte, amihez szinte minden európai nemzeti szövetség mellett Magyarország is csatlakozott.

Jelenleg az ITF Junior Tennis Initiative és a 2024-es Fejlesztési stratégia részeként működik, amellyel a magyar program szoros együttműködésben indítja el a hazai rendszert.


Az iskola teniszprogram célja első sorban a tenisz népszerűségének és utánpótlás bázisának növelése, de lényeges szempont a gyermekek egészséges életmódra, sportolásra nevelése is.

A megújult működésű program olyan MTSZ tagszervezetek jelentkezését várja, akik együttműködésben közoktatási intézményekkel (általános iskolákkal) egyfajta szakmai partnerként segítséget nyújtanak a sportág iskolai környezetben történő megismertetésével. A lényeg az oktatási módszeren és a sportszervezői lehetőségeken van, hiszen a cél, hogy a tagszervezetek utánpótlás bázisát növelve az MTSZ támogatásával újabb szakmai és támogatási lehetőségekhez jussanak.

A program működéséről készített prezentáció minden részletre kitér. Várjuk tagszervezeteink jelentkezését!

További információ:

Orbán-Sebestyén Katalin

playandstay@huntennis.hu

Metró Kupa - 03.30. Budapest - Metro RSC, 2024. március 30-1.