Sütő Csilla újévi köszöntője

2023. december 31.

Tisztelt Tagszervezetek! Kedves Teniszezők, Amatőrök és Profik!

Megtiszteltetés immár harmadik alkalommal köszönteni a hazai teniszélet százezres táborának minden tagját Szilveszter napján.

A tenisz egy szerelem, szenvedély, életforma, ami boldogabbá, egészségesebbé teszi az életünket. A szövetségben azért dolgozunk az év 365 napján, hogy lehetőleg a tenisz valamennyi szerelmesét segítsük, támogassuk, biztosítsuk a feltételeket a fejlődéshez, legyen szó: játékosról, edzőről, szülőről, klubtulajdonosról. Elfogultság nélkül állítom, hogy a szövetség valamennyi munkatársa elkötelezetten és a legjobb tudása szerint végzi a feladatát, szolgálatként tekintve a munkájára, biztosítva a tagszervezetek professzionális kiszolgálását.

Büszke vagyok arra, hogy a 2021 januárban elkezdett fegyelmezett, következetes, transzparens gazdálkodás eredményeként is elértük, hogy 2023 végén közel 400 millió forinttal tudtuk segíteni a tagszervezeteinket. Óriási siker ez, amihez a felelős gazdálkodás mellett kellett a sportdiplomáciánk ereje is.

Köszönöm mindenkinek, aki együttműködött velünk, hozzájárult a szövetség sikeres működéséhez, amivel végső soron a hazai teniszélet fejlődését szolgálta. Köszönöm!

Egész évben fontosnak tartom és kiemelten kezelem a személyes kapcsolattartást a tagszervezetek, a klubok képviselőivel. Van is bennem némi hiányérzet, hogy most nem tudok mindenkivel kezet rázni, összemosolyogni, de jövőre biztos szervezünk egy nagy, szilveszteri tenisz-bulit a NEK-re. Szerencsére, addig is lesz alkalom összejönni, mert február elején igazi teniszünnepre készülünk Tatabányán, a németek elleni Davis-kupa találkozón. Az idén, a franciák és a törökök ellen már megmutattuk, hogy lehet színvonalas DK-eseményt szervezni állami százmilliók nélkül, racionális költségvetésből. A németek elleni mérkőzést arra is szeretnénk felhasználni, hogy tovább javítsuk a tenisz magyarországi megítélését, növeljük presztízsét az üzleti döntéshozók körében.

Találkozzunk tehát Tatabányán!

2024 sok izgalmat, kihívást, lehetőséget tartogat: a DK után lesz egy olimpia Párizsban, remélhetőleg, végre itthon is pályára lép női válogatottunk a Billie Jean King-kupa sorozatban és a több száz hazai rendezésű, utánpótlás, felnőtt és senior verseny is meghatározó szelete a magyar teniszéletnek.

Mindenkinek nagyon boldog, sikerekben gazdag 2024-et kívánok!

Sütő Csilla
főtitkár
MTSZ

Metró Kupa - 03.30. Budapest - Metro RSC, 2024. március 30-1.