Sütő Csilla, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára képviselte szövetségünket a Kőszegi SE éves szakosztályértekezletén a múlt héten

2023. február 22.

A Vas megyei nagyváros a környék teniszéletének mozgatórugója, leginkább a fedett pályás időszakban, hiszen a megyeszékhelyen, Szombathelyen jelenleg nincs fedett pálya. A szabadtéri szezonban öt-, fedetten kétpályás klub így befogadja a környező települések teniszezni kívánó közönségét is, mellette pedig építi az irigylésre méltó közösséget, mely a hangulatos klubéletnek és rendszeres összejöveteleknek köszönhetően igazi összetartó egységgé formálódott.


Közel száz fiatal játszik rendszeresen a különböző tanfolyamok és edzések keretein belül, és hatvan körüli a versenyengedéllyel rendelkezők száma is. A csapatbajnokságban egyre jobb eredményeket érnek el, a tavalyi Szuperligán már ezüstérmet szerezett a gárda, de az osztrák csapatbajnokságban is rendszeresen szerepelnek. A határhoz közeli klub 12 csapatot indít a nyugati szomszédunk különböző csapatbajnokságaiban, és nagyon jó kapcsolatot ápol a burgenlandi tenisz szövetséggel.

„1989 óta játszom Ausztriában” - kezdte Koltay Árpád, a tenisz szakosztály vezetője. - „Az ottani rendszer nagyon jó, ottani minta alapján próbáltam felépíteni a mi klubunk működését is. Az elvégzett munka minket igazol, hiszen nagyon sok gyerek és felnőtt játszik nálunk napról napram még így, a fedett pályás szezonban is. Tősgyökeres szombathelyiként nekem nagy szívfájdalmam, hogy ott jelenleg nem lehet télen teniszezni, nálunk azonban sikerült megteremteni ennek a feltételeit, igaz, jelenleg egy kétpályás, nem túl energiahatékony sátrat használunk. Utánpótlásunk így nem marad edzéslehetőség nélkül, ami hatalmas fegyvertény a jelenlegi nehéz helyzetben, játékosink így tudnak készülni az egyéni és csapat versenyekre is.”

A télen két, a szabadtéri időszakban pedig öt lelátóval, világítással és automata öntözőrendszerrel ellátott pályán dolgozó szakemberek gárdája nagyon tapasztalt és eltökélt, Lipták János az utánpótlásért felelős, Tóth Szilárd a technikai vezető, és minden csapatot az adott csapatkapitány felügyel.


Koltay Árpád, Sütő Csilla, Tóth Szilárd, Lipták János

„Kiváló kollegáimmal magabiztosan nézünk a 2023-as szezon elé is, Szuperliga csapatunkkal idén is a lehető legjobb helyen szeretnénk végezni, edzőtáborokat és nyári táborokat szervezünk, és próbálunk egy hangulatos klubéletet kialakítani. Ennek is a része az éves értekezlet, melyen kiértékeljük az eredményeket, megjutalmazzuk a csapatokat, a gyerekeket, és megbeszéljük az előttünk álló feladatokat. Polgármesterünk évről évre részt vesz az eseményen, és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ezúttal a szövetség főtitkára is itt volt velünk.

A jövővel kapcsolatos az az örömhír is, hogy Ausztriából sikerült beszereznünk egy hárompályás, modernebb sátrat, így idén télen még több lehetőségünk lesz a játékra. Szerény körülmények között, de folyamatosan próbálunk fejlődni és nagyon szeretnénk, ha az ország többi klubjával is szorosabb lenne a kapcsolatunk, szívesen látunk edzőtábor jelleggel klubokat, akiknek játékosai a mieinkkel tudnának gyakorolni. Szerintem ez egy hasznos kezdeményezés lenne.”


2. Kinder Rába ETO Play+Stay Kupa - 05.04. Győr - Rába ETO, 2024. május 4-5.