Sikeres vizsgával zárult az idei PTR tanfolyam a Nemzeti Edzésközpontban

2023. november 5.

A Magyar Tenisz Szövetség kiemelten kezeli a magyar edzők folyamatos, nemzetközi szintű képzését, ennek egyik fontos állomása minden évben a PTR-képzés.

A PTR (Professional Tennis Registry) célja a teniszoktatás fejlesztése, profi teniszoktatók és teniszedzők képzése a világ minden pontján. A szervezet biztosítja a tagjai számára az oktatási és képesítési lehetőségeket, segíti az edzői pályán való előrejutást, támogatást ad az edzői munka minden területének fejlesztésében. A PTR tagsággal az egyik legelismertebb nemzetközi profi teniszoktató szervezet tagja lehet, aki bekapcsolódik a programba. A PTR a teniszoktatók és edzők legnagyobb, világméretű hálózata (125 országban több mint 16 000 tag) nemzetközileg elismert teniszoktatói bizonyítványt ad. Az idei tanfolyam programja a PTR által a junior játékosok oktatásara és fejlesztésére minősítést adó alapszintű tanfolyamra épült. A képzést Dr Louie Cap PTR Master Professional minősítésű oktató tartotta.


A mostani program a juniorok fejlesztéséről szólt, Jordániából és Romániából is volt résztvevőnk, valamint Tanzániából is volt regisztrálónk, de ő végül nem kapott vízumot. Úgy gondolom, hogy sikeres három napon vagyunk túl, és hasznos információkkal gazdagodtak a résztvevők. Egyre többen igénylik ezt a hazai edzők körében, hiszen így bekerülhetnek a nemzetközi vérkeringésbe, ugyanis a sikeres vizsgázók külföldön is elismert oklevelet kapnak. Bár három nap alatt nem lehet minden készséget átadni, ezeken a workshopokon specifikusan kapják a tudást, így ez egy inspiráció arra, hogy az edzők később továbbfejlesszék magukat. A képzés szervezői nemzetközi szakértőket is bevonnak az anyagok elkészítésébe, a vizsgaszisztéma kidolgozásába, hogy a tanfolyam együtt haladhasson előre a sportág fejlődésével - mondta el Papp Sándor edzőképzési tanácsadó.

III. Egyetemi Tenisz Kupa Budapest - Muskétás Teniszcentrum, 2023. december 2-3.