Még egységessebbé válik a magyar tenisz, az MTSZ elnöksége megválasztotta a megyei igazgatóságok vezetőit

2022. június 29.

A Magyar Tenisz Szövetség június 17-én tartott elnökségi ülésén öt fontos napirendi pontról döntött. Többek között az átláthatóbb működés, és a szervezet egységesítésének jegyében az elnökség megválasztotta a 19 megye megyei igazgatóját, akiknek megbízatása 2024.07.27-ig szól. A sportvezetők egyöntetűen pozitívan fogadták a bizalmat mind regionális, mind pedig szervezeti szempontból, első körben a Veszprém, Zala és Békés megyei kollégák véleményét hallgattuk meg.

 

Dr. Herczeg Attila, a Veszprém Megyei Igazgatóság vezetője kiemelte, bízik benne, hogy a szövetség fejlesztési célkitűzéseit helyi szinten is segíteni tudják majd. Hozzátette, reméli, hogy a megújított edzőképzés vagy iskolatenisz program keretein belül érdemi segítséget tudnak majd nyújtani a megyei tagszervezetek részére, ezzel pedig a sportág fejlődése elindulhat olyan területeken is, ahol eddig nem feltétlen volt erre lehetőség.

 

Bor Zsolt, a ZTE Tenisz Klub vezetője, valamint most már a Zala Megyei Igazgatóság első embere legfontosabb feladataként jelölte meg a megyei klubokkal való szoros együttműködés kialakítását, és így a közös célok megvalósítását. A szakember úgy fogalmazott: „Zalaegerszegen már sikeresen működik az iskolatenisz program, de szeretnénk ezt kiterjeszti a megye többi városára is. Természetesen a szabadidő tenisz is kiemelt figyelmet kell kapjon. A legelső lépés azonban a klubokkal való kapcsolatfelvétel, melynek során a lokális fejlesztendő területeket fel kell térképezni, és a prioritásokat megfogalmazni.”

 

Hankó Bálint, a Békés megyei igazgató az elmúlt évtizedekben legfőképp nevelő edzőként dolgozott a magyar teniszsport sikereiért. Megbízatása után külön kiemelte, hogy szükségesnek érzi egy támogatási rendszer kidolgozását a megyei tehetséges korosztályos versenyzőket nevelő klubok számára. Illetve lokális érzelmeinek is hangot adva megfogalmazta, reméli, hogy a jövőben minél több békés megyei helyszín kap majd helyet a versenynaptárban. Zárásképp hozzátette, hisz abban, hogy a megyei igazgatóságok létrehozása hozzájárul a sportág előrelépéséhez, és segíti a szövetség céljainak, és feladatainak helyi szintű ellátását.

 

A megyei igazgatóságok vezetői:

 

·       MTSZ Baranya Megyei Igazgatósága: Györkő Gertrúd

·       MTSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága: Csávás István József

·       MTSZ Békés Megyei Igazgatósága: Hankó Bálint

·       MTSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága: Vucskó Zsuzsanna

·       MTSZ Csongrád-Csanád Megyei Igazgatósága: Kiss György

·       MTSZ Fejér Megyei Igazgatósága: Balogh Benedek

·       MTSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága: Soós Szabolcs József

·       MTSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága: Dr. Bellér Gábor

·       MTSZ Heves Megyei Igazgatósága: Pós Gábor Tibor

·       MTSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága: Sági István

·       MTSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága: Becker Balázs

·       MTSZ Nógrád Megyei Igazgatósága: Puszta Béla

·       MTSZ Pest Megyei Igazgatósága: Bogyó Tamás

·       MTSZ Somogy Megyei Igazgatósága: Szabó Zoltánné Paszér Éva Ágnes

·       MTSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága: Pázmándi Viktor Gábor

·       MTSZ Tolna Megyei Igazgatósága: Lévai Zoltán

·       MTSZ Vas Megyei Igazgatósága: Lipták János

·       MTSZ Veszprém Megyei Igazgatósága: Dr. Herczeg Attila

·       MTSZ Zala Megyei Igazgatósága: Bor Zsolt

 

2022. június 17. pdf | 112.1 KB