Évet értékelt a Kőszegi SE tenisz szakosztálya

2024. február 21.

A vas vármegyei teniszélet egyik alappillére, a Kőszegi Tenisz Klub vezetősége a tavalyi évhez hasonlóan az idei évösszegző eseményre is meginvitálta főtitkárunkat. Sütő Csilla a látogatás során köszöntötte a szakosztály tagjait, majd meghallgatta a 2023-as szezon beszámolóját.


A családias hangulatú összejövetelt követően Koltay Árpád szakosztályvezető is mesélt honlapunknak:

„A szakosztály fontos célkitűzése volt, hogy a korosztályok teljes vertikumában legyenek aktív tagok, akik rendszeresen versenyeznek igazolt játékosként. Mostanra összesen 16 utánpótláskorú (U8-U18), illetve felnőtt csapatot indítunk rendszeresen a magyar és az osztrák csapatbajnokságokon – felnőtt férfi csapatuk a legsikeresebb, hiszen a Szuperliga állandó indulói, 2022-ben a második helyen végeztek a legmagasabb szintű megmérettetésen. Az egyesület két igazolt játékosa, Szappanos Márton és Bartakovics Marcell is elődöntőt játszhatott az őszi szabadtéri Felnőtt Országos Bajnokságon.

107 gyermek rendszeresen látogatja a teniszedzéseket, Lipták János vezetőedző mellett továbbá három szakember foglalkozik az utánpótlásneveléssel. Ennek köszönhetően 2023-ban 45 tanuló képviselte a megyei iskolákat a Balatonbogláron megrendezett Országos Vidék Bajnokságon, és a hazai, illetve ausztriai utánpótlás, Play+Stay versenyekről is rendszerint szép eredményekkel térhetnek haza. Nyári táborainkban 220 fiatal gyakorolhatta a sportágat. A hazai és osztrák versenyrendszerben szenior versenyzőink is gyakran érdekeltek.

A csapatbajnoki mérkőzések lebonyolításában nagy segítségünkre vannak a szülők is, akik, ha kell, utaznak a gyerekekkel, és részt vesznek a szervezésben, hiszen az edzők nem tudnak mindenhol ott lenni. A közös munka hiányában nem valósulhatna meg az, hogy a különböző szintű csapatbajnokságokon a hét minden napján érdekelt legyen valamelyik korosztályunk. A csapategység is remek, felnőtt együttesünk tagjai a Szuperliga hetén végig élvezhetik egymás társaságát, szállást biztosítunk részükre, és a nap végén közösen megyünk vacsorázni.

Ami az infrastruktúrát illeti, tavaly nagy beruházásokat sikerült megvalósítanunk – felállítottunk egy hárompályás sátrat (az eddigi kétpályás helyett), ennek megfelelően a világítás és a fűtőrendszer is fejlesztésre került, így a jövőben is magas színvonalú körülményeket biztosíthatunk klubtagjainknak – hiszen ez a törekvésünk egészen 1981 óta.”

 

2. Kinder Rába ETO Play+Stay Kupa - 05.04. Győr - Rába ETO, 2024. május 4-5.