Év végi plusztámogatások

2022. december 27.

Itt a karácsony, az ajándékosztás ideje, és a Magyar Tenisz Szövetség elnöksége a legutóbbi, december 6-ai ülésén a vidéki tenisz támogatásaként a nagymértékben megemelkedett energiaárakra való tekintettel, a szakmai igazgató előterjesztésének megfelelően rendkívüli, mindösszesen 30 millió forint értékű működési támogatásban részesíti a négy legaktívabb utánpótlás-nevelő fellegvárat az idei költségvetés terhére. A plusztámogatás fedezete az MTSZ által idén véghez vitt takarékoskodás, ebből van a megtakarítás, és ebből tudjuk ezt finanszírozni.

„Ez azért nagyon fontos, mert két évvel ezelőtt a vidéki tenisz fejlesztését az egyik fő prioritásnak tűzte ki a Magyar Tenisz Szövetség – idézte fel a szakmai igazgató, Sávolt Attila. – Elsősorban az egész országot átívelő infrastrukturális fejlesztési program keretében, ami a mai napig a kormány asztalán van, tehát sajnos még nem tudott elindulni, és megmondom őszintén, a vidéki tenisz fejlesztésében így nem tudtunk igazán előrelépni az elmúlt egy-két évben. De ezzel is szeretnénk jelezni, hogy ez továbbra is nagyon fontos számunkra, és amikor a Magyar Tenisz Szövetség anyagi lehetőségei megengedik, mindenképpen fordítunk rá figyelmet szakmailag és pénzügyileg is. Ennek a gondolatmenetnek a keretében próbáljuk most támogatni azt a négy vidéki klubot, amelyik úgy gondolom, az utóbbi évek során a legjelentősebb utánpótlás-nevelő munkát folytatta.”

És hogy melyek ezek? A Pécs Városi Tenisz Club, a Soproni Vasutas Sportegylet, a Sportmánia Közhasznú Egyesület, valamint a Gellért Szabadidőközpont Sportegyesület. Előbbi kettő 10-10, míg a két szegedi tagegyesület 5-5 millió forint plusztámogatásban részesül most e nehéz időkben.

Felnőtt Fedettpályás Országos Bajnokság Pécs - Hotel Makár, 2023. február 25-4.