Elnökségi tagjelöltek bemutatása - 2. rész

2024. május 28.

A Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlése (05.30.) előtt az MTSZ felületein minden jelöltnek lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra.

Az elnökségi tagjelölteket arra kértük, hogy röviden mutassák be magukat és öt kérdés megválaszolásával segítsék a szavazókat az elképzelésük, programjuk jobb megismerésében.
1. Miért szeretne elnökségi tag lenni?
2. Hogyan értékeli a magyar tenisz helyzetét általánosságban és MTSZ szinten?
3. Miért szavazzanak Önre?
4. Elnökségi tagként mire fókuszálna?
5. Ha megválasztják, mikor lenne elégedett négy év múlva?

Természetesen nem volt kötelező ez a fajta bemutatkozás, aki nem élt ezzel a lehetőséggel, annak a jelöléshez beküldött anyagát használtuk.

Ma a következő hat jelöltről olvashatnak:

ERDEI CSABA:


A 90-es évek elején kapcsolódtam be aktívan a hazai teniszéletbe, amikor felkértek a magyarországi amatőr teniszmozgalom vezetésére. Mintegy 10 éven keresztül irányítottam az Amatőr Tenisz Szövetséget, mely vezetésem alatt megtöbbszörözte mind a játékosai, mind a versenyei számát, valamint a versenyek díjazása is ebben az időszakban emelkedett rekordmagasságokba (l millió Ft készpénz díjazású versenyünk is volt). Több olyan újításunk is volt, amely megelőzte a korát. Saját mellékletünk volt a Tenisz Magazinban Lábhiba címmel, számítógéppel ellenőriztük az indulási jogosultságot a versenyeken stb. 1996-ban megalapítottam a Soroksári Tenisztanodát, melyet jelenleg is üzemeltetek. A klubban 7 salakos pálya működik kizárólag a szabadtéri szezonban. Szervezünk Tennis Europe U16-os versenyeket, korosztályos versenyeket, amatőr versenyeket, és 2018-ban bekapcsolódtunk a szenior tenisz versenyrendszerbe is.

2019-ben megválasztottak a Szabadidős és Szenior Tenisz Szövetség elnökének, mely tisztséget azóta is betöltöm.

Játékosként többször nyertem amatőr egyéni és páros Magyar Bajnoki címet, és többször voltam szenior Magyar Bajnok egyéniben és párosban is.

NAGY ZOLTÁN PÉTER:


47 éves vagyok, jelenleg az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatójaként dolgozom.

Közgazdászként végeztem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, pénzügy szakon. 1999-ben kezdtem pályámat az OTP Bankban. Az első években gyakornokként számos területen dolgoztam, így betekintést nyertem a legnagyobb hazai pénzügyi szolgáltató szerteágazó tevékenységébe. 2002-től kezdve a bank lakossági üzletágában dolgozom. Két évet töltöttem lakáshitel termékfejlesztési területen, majd 2005-2008 között a hálózati teljesítmény-, és kapacitásmenedzsment rendszerek működtetéséért és fejlesztéséért felelős területen töltöttem be vezető pozíciót. 2008 májusától az OTP Bank Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának vezetője vagyok. Az általam vezetett terület koordinálja nemzetközi szinten az OTP Csoport márkafejlesztését és vállalati kommunikációs tevékenységét. Az igazgatóság végzi az OTP Bank médiakommunikációval, marketingkommunikációjával összefüggő feladatokat, szponzorációs, adományozási és CSR tevékenységét, felel a piackutatásokért és a lojalitás programokért.

Egyéb üzleti és társadalmi tisztségeim:
OTP Travel - felügyelő bizottsági tag
Magyar Tenisz Szövetség - elnökségi tag (2020-)
Magyar Természetjáró Szövetség - elnökségi tag
Magyar Labdarúgó Szövetség - Marketing és Média Bizottság tag
Nős vagyok, két fiúgyermek édesapja; angol nyelven tárgyalási, német nyelven társalgási szinten beszélek.

SCHMITT GRÉTA:


Egykori versenyteniszező, 51 évesen három felnőtt gyermek édesanyja vagyok. A civil életemben szállodaigazgatóként nyolcadik éve vezetem a budapesti Klebelsberg Kastélyt.

Az elmúlt négy év során egyetlen női tagként elkötelezetten vettem részt a Magyar Tenisz Szövetség elnökségének munkájában. Elnökségi küldöttként támogattam az újonnan létrehozott Női Bizottságot, mely erős szervezetként segíti a nők helyzetét a hazai teniszéletben.

Szeretném az elkezdett munkát újult erővel folytatni. Céljaim között szerepel, hogy egy stabilan gazdálkodó és transzparensen működő szövetség eredményeként a hazai tenisz nemzetközi sikere tovább erősödjön, a versenyteniszezők száma növekedjen, a sportág népszerűbb legyen a fiatalabb generációk körében is, valamint a hazai versenyek színvonala emelkedjen. Kiemelten fontosnak találom a klubok infrastrukturális, szakmai és pénzügyi támogatását, hogy a kisebb egyesületek is fejleszthessék edzési körülményeiket, növelhessék edzőik szakmai képzettségét, és ezzel hatékonyabban növelhessék tagjainak számát. Ehhez kell minden erőfeszítést megtenni a szakmai vezetéssel és az irodával együttműködő elnökségnek.

SIMON ISTVÁN:


Hatéves korom, 1983 óta vagyok elkötelezett híve a sportágnak. Először 13 évesen, és immár 34 éve megszakítás nélkül játszom az MTSZ férfi csapatbajnoki rendszerében, ami jelképezi a sportág iránt mutatott szenvedélyemet. Voltam korosztályos válogatott, magyar bajnok párosban, és éveken át első osztályú minősítésű játékos. A Pécsi Tudományegyetemen megszerzett közgazdász diplomával hosszú időn át a gazdasági, üzleti területen tevékenykedtem, de mindig igyekeztem a lehetőségekhez képest magas szinten űzni kedvenc sportágamat és részt venni a PVTC működtetésében. Közel 20 éve mint elnökségi tag, majd 2018 óta elnökként látom el a helyi teniszélet szervezői feladatait.

Hét évvel ezelőtt kezdtem el foglalkozni gyerekekkel, majd egyre jobban belemerülve az edzői munkásságba szerepet vállalok a PVTC versenyzőinek felkészítésében. A legfontosabb eredménynek a versenyzői létszámunk növekedését, több fiatal tehetségünk válogatott kerettagságát, Bartha Panna profi tornagyőzelmében kicsúcsosodó eredménylistáját tartom. Klubunk működésének záloga – az edzőinknek köszönhető szakmai eredmények mellett – a fenntarthatóságra való törekvésünk, 16-18 helyi amatőr rendezvényt tartunk évente, tanfolyamok, nyári napközik, toborzók alapozzák meg a klub erőforrásainak magas szintű kihasználtságát.

Korábbi "civil" pályafutásom tapasztalatait is felhasználva hosszú távra elköteleztem magam a sportággal szemben, törekszem az igényes szakmai munkára mind a pályán, mind a klubélet megszervezésében, fejlesztésében.

Úgy érzem, az eddigi munkatapasztalataim, a meglévő, erős belső motivációm hasznosításával segítségére lehetek a MTSZ tevékenységének fejlesztésében, mert hiszek benne, hogy megfelelő módszerekkel, ösztönzőkkel nagyobb bázist lehet kialakítani, több versenyzőt lehet kinevelni a magyar tenisz számára – vidéki klubvezetőkent küldetésemnek érzem a vidéki klubok érdekeinek képviseletét, az ő szempontjukból láttatni, érzékeltetni adott döntések, lehetőségek hatásait. Szeretnék azért dolgozni, hogy motivált, képzett edzők segítsék a vidéki tenisz műhelyek tehetségeit, akik később az MTSZ utánpótlás-nevelő rendszerének részeként működő vidéki központokban továbbfejlődve is elérhetnek nemzetközileg jegyzett eredményeket.

VÁGÓ LÁSZLÓ:


Tenisz: KSI, MTK, Neumünster (Németország) az egykori klubjaim, ahol teniszeztem. Utánpótlás és felnőtt válogatott kerettag voltam.Legjobb eredményeim: ifjúsági magyar bajnok, felnőtt országos bajnokság kétszeres finalista, kétszeres észak-német bajnok, hatszoros felnőtt csapat bajnok (MTK), BEK csapat tag (MTK). Király-kupa játékos.

2020 óta vagyok a Magyar Tenisz Szövetség elnökségének a tagja.

Közgazdász vagyok, a szakmai életemet meghatározzák az iskoláim: Külkereskedelmi Főiskola, Campbell University (USA, Észak Karolina), Executive MBA (Purdue University, Indiana). A NEO Property Services Zrt. vezérigazgatójaként dolgozom.

ZWACK SÁNDOR:


Firenzében születtem 1974-ben, 14 éves koromig itt éltem és tanultam. Középiskolai tanulmányaimat egy éven keresztül Budapesten végeztem, majd édesapám, Zwack Péter amerikai nagyköveti kinevezését követően Washingtonba költöztem, és Bostonban érettségiztem. A Western Maryland Egyetem magyar-amerikai programja keretében két évig Magyarországon két évig az USA-ban tanultam, és szerzetem diplomát a politikai tudományok és nemzetközi kapcsolatok szakon. A magyar mellett anyanyelvi szinten beszélek angolul, olaszul, németül, felsőfokon franciául és portugálul.

1998-ban a borszakmában, a londoni Berkmann Wine Cellars Ltdnél kezdtem dolgozni, majd Olaszországba költöztem, ahol Genovában és Milánóban az Allied Domecq Italia Ltd-nél az Unicum márkamenedzsereként dolgoztam. 2002-ben kezdtem a Zwack társaságnál tevékenykedni a kiemelt márkákért felelős tanácsadói, majd a pálinkákért, valamint a magyar és nemzetközi szuperprémium márkákért felelős szakértőmenedzseri pozícióban. Nevemhez fűződik a Zwack Sándor Nemes Pálinka termékek magyar piacra történő bevezetése. 2005. óta tagja vagyok a Zwack Unicum Nyrt. Igazgatóságának. 2008. június 26-án, a társaság éves rendes közgyűlésén a Zwack Unicum Nyrt. Igazgatóságának elnökévé választottak.

Nős vagyok, két fiú édesapja. Kevés szabadidőmet leginkább sportolással (tenisz, boksz vagy futball) és fotózással töltöm, ezen felül szívesen olvasok és utazom, érdekel a borkóstolás is.

Az MTSZ elnökségének 2020 óta vagyok a tagja. 

 

Image F
Image D