Ellenőrző testületi tagjelöltek bemutatása

2024. május 29.

A Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlése (05.30.) előtt az MTSZ felületein minden jelöltnek lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra.

Az Ellenőrző Testületi tagjelölteket arra kértük, hogy röviden mutassák be magukat és három kérdés megválaszolásával segítség a szavazókat az elképzelésük jobb megismerésében.  

1. Miért szeretne ellenőrző testületi tag lenni?
2. Hogyan értékeli a magyar tenisz helyzetét általánosságban és MTSZ szinten?
3. Miért szavazzanak Önre?

DR. NAGY BENCE:


Ügyvédként dolgozom, két kisgyermek édesapja vagyok. Egész életemben a tenisszel együtt éltem, élsportoló teniszezők között, a tenisz világát folyamatosan követve. Jómagam is aktívan, hobbi szinten teniszezem, így a teniszezésnek a rám, mint egyénre gyakorolt pozitív (szellemi és fizikai) hatásai mellett, mindennap megtapasztalom, hogyan hozza közelebb egymáshoz az embereket ez a közös szenvedély. Hiszem, hogy a tenisz igazi ereje a közösségformáló képességében van. A tenisz közösségének legfőbb megtestesülése pedig a Magyar Teniszszövetség.

Szeretném gyermekeimnek is megmutatni a teniszezés örömét. Számomra rengeteget adott életem során, hogy a tenisz közelében élhettem és a közösség része lehetek, így szeretnék visszaadni valamit a közösség számára. Ügyvédként ezt leginkább ebben a testületben tudom megtenni, hiszen mindennapi munkám során is cégek, vállalatok törvényes működését segítem.

Álláspontom szerint a magyar versenytenisz egy lehetséges aranykor kapujában áll, de lehet, hogy ilyenkor csak a rajongó beszél belőlem. Véleményem szerint hatalmas ereje van annak, hogy stabilan több top 100-as magyar teniszező is van. Minden sportág fejlődését segíti, ha minél nagyobb gyermek játékosbázisa van és ezek a kiemelkedő eredmények rendkívüli inspirációt adnak a fiatal játékosoknak, valamint a nem versenyző rajongókat is a sportág közelében tartják.

A szövetség élete álláspontom szerint egy nyugalmi állapotra ért, a konszolidáció sikeres volt. Bízom benne, hogy ezt követően a fejlődés időszaka következik, ezért bizakodóan várom az elkövetkezendő éveket.

Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy 2024.01.11. napján tartott rendkívüli közgyűlés az Ellenőrző Testület tagjává választott, így jelenleg is betöltöm ezt a pozíciót. Most a „rendes” közgyűlés bizalmát kérem a megkezdett munka folytatásához.

Tudásomat jogászként elsősorban a jogi megfelelőség területén tudom felajánlani, de a pénzügyi ellenőrzés terén is rendelkezem tapasztalattal. Fiatal koromnál fogva többlet motivációt jelent számomra, hogy egyéni szinten is fejlődhessek és a munkám során megszerzett tudást is a közösség javára fordíthassam.

DR. SZIGETI ZSOLT:


Életem hatvan évéből az első harmincháromban Szegeden éltem, majd az Alföldről Kisalföldre, Győrbe költöztem, ahol huszonhárom évig laktam és dolgoztam, de öt éve már egy Kapuvár melletti kis faluban élek. Jogi alapvégzettségem mellett jogász-közgazdász diplomát, valamint LL.M. fokozatot is szereztem külkereskedelmi szakjogászként, továbbá posztgraduális menedzser és külföldön szerzett mediátor végzettséggel is rendelkezem. Feladataimat együttesen teszik ki a hagyományos jogi munkák (compliance), valamint a projektszemléletű, joggazdaságtani és jogi kockázatelemzési (szervezeti, szerződési és projekt), értékelési, valamint kezelési és vitarendezési tevékenységek. A különböző üzleti tranzakciók megalapozottságához és hatékonyságához, valamint utánkövetéséhez szükséges ún. átvilágítás (due diligence) és üzleti elemzés (BA) típusú munkákat is végzek, amelyek kiemelt jelentőségűek az Ellenőrző Testület hatásköri részfeladataiban is. Távmunkában dolgozom 2013 óta, az utóbbi tíz évben jogtanácsosként a STETTIN-HUNGARIA Kft.-nél (Sopron, Budapest). Már bőven „szenior” korban kezdtem el megtanulni a tenisz alapjait 2000-ben,  és azóta is rendszeresen játszom, versenyzem szenior, társasági tenisz szinten. A tenisz iránti érdeklődésemet jelzi, hogy tenisz oktatói és PTR instructor végzettséget is szereztem 2004-2005-ben, de teniszoktató gyakorlatot nem folytattam.

A jelenlegi, feladatorientált távmunka pozícióm lehetőséget biztosít számomra arra, hogy megválasztásom esetén, az ellenőrző testületi tagi feladatokat el tudjam látni.

Az ellenőrző testületi tagság egy olyan vezető team tagságot is jelent, amely csapat az MTSZ vezetőségével és tagjaival együtt dolgozik a szervezeti, gazdasági és szakmai célok lehető leghatékonyabb gyakorlati megvalósítása érdekében. Az MTSZ-nél egy ilyen testületi tagság valóban „szakmai kihívás” a szó szoros értelmében, mert egy közhasznú szervezetnek kell olyan professzionális gazdálkodást folytatnia szakmai céljai elérése érdekében, mintha gazdálkodó szervezet lenne.

Nem ismeretlenek számomra a sportszövetséggel kapcsolatos kérdések, mert az elmúlt években – külső tanácsadóként – jogi, joggazdaságtani és etikai kérdésekben a Szabadidős és Szenior Tenisz Szövetség vezetősége részére többször végeztem munkát. Az Ellenőrző Testület hatáskörébe tartozó feladatkörökkel és problémákkal napi munkám során is folyamatosan találkoztam és találkozom – korábban ügyvédként, választottbíróként, egyetemi oktatóként, tanácsadóként majd jogtanácsosként – nagyvállalati, valamint kis-és középvállalati szinten egyaránt, elsősorban az építőipari és a biztosítási üzletágban.

Az ellenőrző testületi tagsághoz szükséges kompetenciákkal és komplex ismeretekkel, valamint jelentős tapasztalattal, gyakorlattal rendelkező szakemberként szívesen vennék részt az Ellenőrző Testület munkájában. Jogi, gazdasági, nemzetközi üzleti szakterületet ismerő és a tenisz iránt elkötelezett személyként eddig is érdeklődéssel figyeltem a Magyar Tenisz Szövetség tevékenységét.

Igaz, hogy az MTSZ Alapszabály alapján (X/47.) nem feladata a szakmai véleményezés az ellenőrző testületi tagnak, hanem csak a szakmai célok és megvalósításuk gazdasági, pénzügyi véleményezése, kontrollja, de természetesen szívesen megosztom rövid véleményemet.

MÁRTON KÁLMÁN:


Nyugdíjas vagyok, 67 éves. Aktívabb éveimben több vállalkozást vezettem, jelenleg is a Soroksári Tenisztanoda egyesület elnöke vagyok. Ezen kívül létesítményvezetőként is tevékenykedem. Fiatalabb éveimben versenyszerűen más sportághoz kötődtem, de immár legalább 35 éve a tenisz tölti ki szinte minden napomat. Minden labdás sportág nagyon közel áll hozzám, de különösen a tenisz a legkedvesebb. Aktív versenyzője vagyok klubszinten a szövetség által szervezett csapatbajnokságoknak, valamint a saját korosztályom hazai és nemzetközi versenyeinek. Tavaly ősszel és idén tavasszal büszkén képviseltem a világbajnokságon hazánk színeit.

Az MTSZ-szel szorosan és közmegelégedésre együttműködő Szabadidős és Szenior Tenisz Szövetség Egyesület elnökségében aktívan részt vállalok, mind a versenyek szervezésében, mind lebonyolításukban. 

Komoly ambíciót érzek, hogy megválasztásom esetén az Ellenőrző Testület  tagjaként egy erős és jó vezetéssel és egy egységes csapattal közösen lendíteni tudjunk a szövetség sokkal jobb megítélésében, gazdasági előrelendülésében és nem utolsó sorban a felettes szervek előítéleteinek eloszlatásában – gondolok itt a korábbi komoly hiányok keletkezésére és elszámoltatásokra.

Egy tisztán és átláthatóan működő szervezet munkájának szeretnék lenni az egyik fogaskereke.

Bízom abban, hogy az újonnan felálló elnökséggel közösen távolról is jól látható pozitív eredmények elérésére leszünk képesek mind erkölcsileg, mind gazdaságilag.

 

 

 

Image F
Image D