Elkészült az MTSZ 2024-es versenynaptára

2024. január 1.

A versenynaptár tartalmazza a főbb kiemelt korosztályos versenyeket, a fedett pályás országos bajnokságok időpontjait, a hazai nemzetközi junior és profi versenyeket, a csapatbajnoki fordulók dátumait, a főbb Play+Stay versenyeket, sőt még a diákolimpiát is. A táblázatba az átláthatóság és tervezhetőség érdekében bekerültek az Európa-bajnokságok és az MTSZ utaztatási programjában várhatóan szereplő nemzetközi versenyek is.

„Igyekeztünk egy átlátható és igazságos versenynaptárt megtervezni 2024-re" - kezdte Sávolt Attila, az MTSZ szakmai igazgatója. - „Fontos volt, hogy az egész évre vonatkozóan meglegyen a teljes naptár, mert a játékosok és a versenyrendező klubok is így tudják jól megtervezni a 2024-es évüket. Az utóbbi években mindig a játékosok érdekeit próbáltuk szem előtt tartani, újításaink pedig kedvező fogadtatásra találtak. A korosztályos Országos Bajnokság időtartamát lerövidítettük és a Budapest-, illetve Vidék bajnokságot is racionalizáltuk. A jövő évi naptárban több szempontot is figyelembe vettünk, sok verseny lesz a junioroknak vidéken is, a nemzetközi junior versenyeinket pedig úgy időzítettük, hogy minél többen részt tudjanak venni rajta - ez nem volt könnyű. Több mint 150 utánpótlás verseny szerepel az idei naptárban.

A nemzetközi és európai szövetséghez hasonlóan nagyon fontosak számunkra a hagyományok, az újítások, a világ változásaihoz való alkalmazkodás azonban elkerülhetetlen. Szomorú tendencia volt az utóbbi évtizedekben a felnőtt Országos Bajnokság rangjának elvesztése, ezt a rangot ma már egyre nehezebb visszaállítani. Régóta gondolkodunk azon, hogy mi lehetne ennek a leghatékonyabb módja. Úgy gondolom, hogy az egy irreális elvárás, hogy nyáron a legjobb játékosaink részt tudjanak venni egy OB-n a profi versenyszezon kellős közepén, ez szakmailag kivitelezhetetlen. Ezért döntöttünk úgy, hogy az OB-t hagyományteremtően áthelyezzük arra az egyetlen időpontra, amikor legjobbjaink is itthon vannak, és a legnagyobb esély van arra, hogy akár a top 200-as teniszezőink is el tudjanak indulni rajta, ha erre van lehetőségük. A december eleji időszakban egyeseknek ez akár a szezonzáró verseny is lehet, másoknak pedig akár a felkészülésébe is beilleszthető egy keménypályás Országos Bajnokság néhány színvonalas mérkőzéssel.

Azon dolgozunk, hogy megteremtsük a feltételeit egy nagyon rangos seregszemlének, melynek nemcsak a helyszíne, de a pénzdíja is méltó lehet a legfontosabb hazai felnőtt versenynek. Szeretnénk kötni egy hosszútávú megállapodást egy versenyrendezővel, akivel karöltve, esetleges helyi szponzorokkal együtt jelentős anyagi hátteret tudunk majd biztosítani az eseménynek. Reményeink szerint a top200-ban szereplő játékosaink számára is mind szakmailag, mind financiálisan vonzó lehet majd részt venni rajta. Célunk, hogy az Országos Bajnokság egy igazi teniszünnep legyen az ünnepek előtt - mondta el gondolatait Sávolt Attila.

A 2024-es versenynaptárat ITT TALÁLJÁK. 

 

 

Metró Kupa - 03.30. Budapest - Metro RSC, 2024. március 30-1.