A Tennis Europe közzétette első környezeti fenntarthatósági stratégiáját

2023. március 8.

Az európai szövetség útmutatója tippeket és tanácsokat tartalmaz a regionális szövetségek klubjai, versenyhelyszínei és szervezői számára, tervük pedig négy kulcsfontosságú területet határoz meg. Ezeken keresztül a versenyszervezők azonosíthatják a fejlesztésre szoruló szférákat, megoldás-alapú projekteket tervezhetnek, csökkenthetik a fogyasztást, és a sportágon keresztül tudatosíthatják a környezeti problémákat. A négy terület:

• A tenisz környezetre gyakorolt hatásának mérése

• Fenntartható események

• Klíma és képviselet

• Fenntartható infrastruktúra

Cem Tinaz, a Tennis Europe fejlesztési bizottságának elnöke így fogalmazott: „A Tennis Europe egyik feladata a fenntartható gyakorlatok népszerűsítése és a környezetvédelem elősegítése. Fontos számunkra, hogy oktassuk munkatársainkat és partnereinket annak érdekében, hogy rendezvényeinket ökológiailag a lehető legnagyobb felelősséget vállalva bonyolítsuk le. Míg az Európai Szövetség viszonylag kicsi szervezet, az igazgatóság úgy véli, hogy tagországainkat tudatosabbá kell tennünk ezen a téren.”


Közép- és hosszú távon a Tennis Europe kísérleti projekteket hajt majd végre, amelyek célja a Junior Tour események szénlábnyomának mérése, csökkentése, valamint az ENSZ Race to Zero kampánya melletti elköteleződés. A stratégiát itt olvashatják el: https://www.tenniseurope.org/page/39384/Environmental-Sustainability-Strategy


III. Egyetemi Tenisz Kupa Budapest - Muskétás Teniszcentrum, 2023. december 2-3.