Hétvégén zajlott az idei első Kinder Kupa!

2023. május 2.

A 2023-as Kinder Kupa-sorozat első állomása Budapest volt, a BVSC zuglói pályáin léptek pályára legfiatalabb teniszezőink a hétvége folyamán.

A 11 év alatti fiúk döntőjében Gémes Domonkos 5:4(6)-ra győzte le Szűcs Vilmost (PVTC), a lányoknál pedig Bánfai Emma (MESE) 4:0-ra Varga Hannát (PVTC). A dobogó harmadik fokára állhatott Németh Martin (Alfa TI), Makrai Balázs (Barcikai TC), Kocsis-Mireisz Hanga (Optofit SE) és Győry Anna (BBTC). Az F12-es bajnok Czóbel Levente (DUSE) lett, miután 4:1 4:1-re nyert Fehérvári Balázs (Fortuna SE) ellen, harmadik helyen Tóth Kristóf Mátyás (Csopak TK) és Gárdos Martin (MESE) végzett. L12-ben a Sportmánia játékosához, Farkas Kincsőhöz került a trófea, aki 4:1 4:0-ra múlta felül Varga-Karas Emesét (BUSC). A bronzérmek Magyar Kingához (BBTC) és Baják Lénához (HTF CSO-KO) kerültek.


A Play+Stay korosztály eredményei:
L8: 1. Beviz Natasa (Tenisz Műhely), 2. Farkas Eszter Alíz (MTK), 3. Mátyás Zsófia (MESE)
F8: 1. Eczeti Vince (Szalai Barna TC), 2. Nagy Kolos (MESE), 3. Nagy Bálint (Marosi Kata SE)
L9: 1. Siklósi Odett (MTK), 2. Benovics Hanna (PVTC), 3. Domonyai Adél (Hahn TSE), Sabján Nóra (Helikon TC)
F9: 1. Almai Sámuel (MTK), 2. Hollósy Nimród (Tenisz Műhely), 3. Gyuricza Ákos (MTK), Ruthner Brúnó (Pasarét TK)

Gyepes Kira és Szász Levente állhatott a dobogó tetejére a Golden Ace Cup-on. Kira, az SVSE játékosa szettveszteség nélkül jutott el a Golden Ace Tenisz Klubban megrendezett U14-es verseny fináléjába, ahol azt a Bobok Petrát (HTF CSO-KO) győzte le 6:4 7:5-re, aki szintén nem engedett játszmát ellenfeleinek, és az első fordulóban az 1. kiemeltet is búcsúztatta. Kira idei második trófeáját zsebelte be, a viadalon elődöntőt játszott még Kővári Olivia Sophie (Honvéd SE) és Szilágyi Alexandra (SVSE). A fiúk mezőnyében a 2. kiemelt Szász Leventének (GS Római Tenisz Club) idén először sikerült diadalmaskodnia, miután az 1. kiemelt Valkusz Márk ellen (Golden Ace) 6:1 4:6 6:2-re nyert. A legjobb négy közé még Lászlófy István (Metro RSC) és Kőszegi Zente Péter (Dabas SE) jutott be.


Mindenkinek gratulálunk!

 

XLII Kispest Kupa 2024 - 06.29. Budapest - Ganz EKM Wekerle, 2024. június 29-30.