Elindult a Magyar Tenisz Szövetség Edzőképző programja

2022. április 25.

Az MTSZ április 23-24-én indította el továbbképzési programját, melynek témája a Play+Stay korosztály piros és narancs (U8, U9) korú játékosainak képzése volt. 

A szövetség célja egyrészt, hogy megújításra kerüljön a már korábban MTSZ edzői minősítést szerzett edzők licensze valamint, hogy minél több új minősítéssel rendelkező kollégát sikerüljön beszervezni és a szakmában tartani.  A hétvégi találkozón több mint 80 edző, oktató és az iskolateniszben dolgozó testnevelő vett részt. 


Az új MTSZ kreditrendszert Papp Sándor az MTSZ tanácsadója és Sávolt Attila szakmai igazgató dolgozta ki. A továbbképzés sorozat első állomásán való részvételért 14-14 kredit pontot kaphattak a résztvevők. 

A jelenlévők előadást hallhattak Papp Sándortól az edzői továbbképzési rendszer alapelveiről és lehetőségeiről, majd a Gyermektenisz programok vezetője Sebestyén Kata mutatta be az MTSZ Play+Stay és iskolatenisz programjára vonatkozó szakmai koncepcióját. Ezt követően Udvardy Zsolt tartott előadást nemzetközi tapasztalatairól, aki Németországban vezetőedzőként, míg Magyarországon a Tenisz Műhely edzőjeként dolgozik. 

Pelva Gábor az edzésszervezésről és a kommunikációs gyakorlatról beszélt, míg a nap végén a Pasaréti TK Play+Stay játékosaival a bemelegítésről és a tenisz specifikus mozgáselemekről tartott bemutatót Dékány Marcell. 

A vasárnapi nap egy teljesen komplex gyakorlati nap volt, ahol már a nagyobb – narancs pályás – játékosok edzésszervezését, technikai és taktikai képzését mutatta be Selmeci Petra a Tenisz Műhely vezetőedzője és kollégája Udvardy Zsolt. A gyakorlati előadásokon saját piros, narancs és zöld (U8, U9, U10) korú játékosaikkal demonstrálták a korosztályi képességfejlesztés és a tudásbéli különbségek meghatározó elemeit, valamint a fejlesztés fokozatait és lehetőségeit. 

A továbbképzés végén több edző kolléga is kiemelete az előadások és a gyakorlati bemutatók kiemelkedő minőségét. 

A folytatás május 28-29-én lesz a zöld pályás játékosok képzésének metodikájáról és a keménylabdás korosztályokba történő átmeneti nehézségekről, előnyökről és lehetőségekről, amely kifejezetten a zöld korcsoportos gyerekeket érinti. 


GS Római Tenisz Club Kupa - 2 Budapest - GS Római Tenisz Club, 2023. október 28-30.