Véget értek az egyéni Európa Bajnokságok

2022. július 25.

44 nemzet csaknem 450 játékosa vett részt a júliusban zajló korosztályos egyéni Európa Bajnokságokon.

U18-as játékosainkat Punyi Gábor és Fekete Rudolf női szakági edző kísérte a svájci Klostersbe, ahol Udvardy Luca, Danko Vanesa, Szőke Ádám Gábor és Mészáros Patrik indult el a 94 fős mezőnyben. Luca menetelt a legtovább, őt ugyanis a negyedik fordulóban a 11. kiemelt német Steur búcsúztatta, míg Vanesa az 5. kiemelt, szlovák Daubnerovától kapott ki a második körben. A két lány párosban a harmadik körig jutott, Ádámnak és Patriknak sajnos egyéniben és párosban sem sikerült a harmadik fordulóba jutni.

 

Udvardy Luca


A Gulyás István és Úr Csaba vezette U16-os csapat a csehországi Prerov felé vette az irányt, hazánkat idén Molnár Kitti, Bíró Melinda, Sift Barnabás és Kincses Kolos képviselte. Ebben a korosztályban nem született egyéni siker, Kitti és Melinda párosban is hamar kiesett, de Kolos és Barnabás kettőse a harmadik fordulóig jutott, ahol egy német duótól kaptak ki. 

Az U14-es egyéni EB-n Benke Giosanu Izabella, Nemcsek Gréta, Kovács Marcell és Tóth Ákos János indult magyar színekben. A Kisantal Péter és Bocskay József vezette csapat a csehországi Mostba utazott, s szép eredmény is született, a lányok párosa ugyanis a negyeddöntőig jutott, ahol az első kiemelt cseh kettős állította meg őket. Egyéniben a négy versenyző közül csak Izabella tudott meccset nyerni, a fiúk duójának sem sikerült a továbbjutás, Tóth János azonban a vigaszágon harmadik helyezést ért el.
 

Nemcsek Gréta

 

Múlt héten szintén megkezdődtek a csapat Európa Bajnokságok, az eredményekről itt is beszámolunk majd.