Véget ért a pécsi U16-os és U18-as fedettpályás Országos Bajnokság

2023. március 10.

Az MTK színeiben versenyző Norina az elődöntőben Sziklai Esztert (Honvéd SE) győzte le 6:2 6:3 arányban, majd a fináléban az 1. kiemelt Farkaslaki-Hints Flórát (Kiskút TK) búcsúztató Benke-Giosanu Izabella (Vasas SC) ellen 7:6(7) 6:3-ra nyert. A páros győztes a két egyéni elődöntős, azaz a Sziklai Eszter / Farkaslaki-Hints Flóra duó lett, akik a döntőben 6:2 7:6(5)-ra verték a Vasasos Benke-Giosanu Izabella / Gyene Csenge kettőst.


A szintén MTK-s Kolos saját korosztályában sem talált legyőzőre, mindössze a nyolc között Baleja Konor (Alfa TI) ellen vesztett szettet, majd az elődöntőben Almádi Attilát győzte le, a finálét pedig egy másik U16-os válogatott, Major Áron (Vasas SC) ellen vívhatta és 6:2 6:0-ra megnyerte azt. Áron párosban vigasztalódhatott, Baleja Konorral ugyanis megnyerték a versenyt, a döntőben 6:2 6:3-ra felülmúlva a Závaczki Milán (Marson TC) / Tóth Ákos (Gellért TI) duót.


Az U18-as korosztályban a lányoknál és a fiúknál is duplázás történt. Az 1. kiemelt Kis-Czakó Eszter (Honvéd) az első meccsén szetthátrányból fordított, onnan kezdve azonban már nem vesztett szettet, a döntőben pedig Komlódi Kiara (Unik SE) ellen győzött 6:4 6:3-ra. Párosban Bak-Szabó Norina (MTK) oldalán sem talált legyőzőre, a fináléban 6:2 6:2-re nyertek a Farkas Bonita (BBTC)/Major Stella (Gellért TI) duóval szemben.


A Vasas SC játékosa, Kisantal Botond döntőbe vezető úton nem adott szettet ellenfeleinek Pécsett, a legjobb négy között Jilly Ádámot (Alfa TI) 6:2 6:2-re verte, majd a fináléban a Sift Barnabást szoros csatában legyőző Bakonyi Dávid (Pasarét TK) ellen 7:5 6:3 arányban nyert. Párosban klubtársával, Varga Jánossal diadalmaskodtak 7:6(4) 6:2-re legyőzve a Jilly Ádám (Alfa TI) / Bakonyi Dávid duót.


Jövő héten az U12-es fedettpályás OB veszi kezdetét Budapesten, a Nemzeti Edzésközpontban.

Gratulálunk mindenkinek! Eredmények itt: 

https://www.versenyzona.hu/en/calendarevents/view/dzg3WVkxdzhvZEozMjBZb1kxWkNIdz09


 

 

Pasaret Open TE12/2 Budapest - Pasarét TK, 2023. június 25-2.