Véget ért a Korosztályos Budapesti, illetve Vidék Csapatbajnokság

2024. július 3.

Ezúttal Szentesi Tenisz Klub adott otthont a vidéki utánpótlás-csapatokat felvonultató versenynek.

A 12 éves lányok legjobbja a Volvex Tenisz lett, a Kaminszka Gabriella, Értékes Boglárka, Nagy Nóra összeállítású csapat a döntőben 3-0-ra legyőzte a PVTC-seket. A Rába ETO, valamint a BBTC SE együttese a harmadik helyet szerezte meg. Az L14-es versenyszámban az SVSE-GYSEV 1. csapata (Fizel Laura, Rekedt-Nagy Panni, Vecseri Bianka, Lehoczky Noémi, Szilágyi Alexandra) diadalmaskodott, előbb az SZTE-Hajnal Teniszt verték 2-1 arányban, majd a döntőben 3-0-ra nyertek a Volvex Tenisz ellen, akik az SVSE 2. gárdáját búcsúztatták. A 16-os korosztályban az Kátai Luca és Gyepes Kira alkotta SVSE a Tszsk Gyula, a ZTE és az SZTE-Hajnal Tenisz csapatát legyőzve a csoport első helyén végzett, második a gyulai gárda, harmadik pedig az SZTE-Hajnal tenisz csapata lett. Az L18-as csapatok körmérkőzéseiből a BBTC SE játékosai, Farkas Réka Bonita, Pór Zsófia és Prédl Jázmin kerültek ki győztesen, akik egy találkozót sem vesztettek el. Második helyen az SVSE, harmadik helyen pedig a Kiskút TK végzett.

Az F12-es csapatokon a Rekedt-Nagy Zoltán, Czóbel Levente, Szűcs Áron, Boér Ivor alkotta Dunakeszi Nexon csapata kerekedett felül, a döntőben 3-1-re nyertek az SZTE-Hajnal Tenisszel szemben. Bronzérmesek a SZVUK SE, illetve az SVSE 1 játékosai lettek. A 14 esztendős fiúk között a Viharsarok TA Mokán István Damján, Sonkodi Boldizsár, Tóth Vid, Berg Evin Valter összeállítású együttese tarolt, mérkőzést nem vesztve állhattak a dobogó tetejére, a fináléban az SVSE-t legyőzve. Bronzérmet a PVTC-sek, illetve a Dunakeszi TK szerzett. Az U16-osoknál a Marso TC-s duó (Závaczki Milán, Vitéz Csongor) hozhatta el a trófeát, őket a PVTC, majd a Bíbic TC, illetve az SVSE 1 csapata követte. A legidősebbeknél már összejött a bajnoki cím megszerzése az SZTE-Hajnal Tenisz együttesnek (Virághalmi Viktor, Kovács Barnabás) a Gellért SE 2-2-s legyőzése után, harmadik helyen a Budaörsi SC és az SVSE csapatai végeztek.


További eredmények ITT.

Budapesten a Pénzügyőr Sporttelep pályáin zajlottak a párharcok.

A tizenkét F12-es csapat közül a Tenisz Műhely - T (Szücs Milán, Kosztoványi Brúnó, Gonzales Nimród, Orbán Arisztid) ünnepelhetett, a döntőben 3-0-ra nyertek a MESE-FEKETE ellen, a dobogó harmadik fokára pedig az MTK-BTC és a Pasarét léphetett. Ugyancsak TM-es győzelem született egy korosztállyal feljebb, ám a Fazekas Vencel, Giovantsis Noel, Balázs Dávid és Jóny Márk alkotta csapat után második helyen ezúttal az ALfa TI, harmadikon pedig a Pasarét és a Smart Tennis SE csapatai végeztek. A 16 esztendősöknél a Pasarét TK 1 (Sághy Bálint, Somogyi Ábel, Schmidinger Dániel) vihette haza a trófeát, miután 2-0-ra nyertek a Bebto Team ellen, a Tenisz Műhely és a PG Tenisz 1 harmadikként végzett. Az F18-as versenyszámban az Alfa TI Jilly Ádám, Nagy Botond, Góczi Erik, Baleja Konor, Sinkalovics Patrik, Grossmann Maxim összeállítású gárdája aratott sima győzelmet, a Vasas Kékek ezüstérmet, az MTK és a Pasarét TK csapatai bronzérmet szereztek. 

A lányoknál a 12 esztendősök között az MTK csapata (Szabó Vivien, Gazdag Sophia, Bocskov Petra) diadalmaskodott, a PG Tenisz finalista volt, a harmadik helyen pedig a MESE LILA és a Pasarét TK végzett. Az L14-es kategóriában Tenisz Műhelyes győzelem született, az Alfa TI-t a Sávolt Karolina, Simon Amanda, Markovits Mirabell, Kovács Emese, Valdes Noémi alkotta társulat 3-0-ra múlta felül, míg a legjobb négy közé A Pasarét TK és a Smart Tennis SE játékosai jutottak be. Az U16-osoknál körmérkőzések döntöttek a bajnokcsapat kilétéről, a Tenisz Műhely (Beviz Lujza, Teker Lotti, Valdes Akeela) 3-1-es győzelmi mérleggel az első helyen végzett, őket az MTK, majd a Bebto Team követte. Ehhez hasonlóan az L18-as versenyszámban is körmeccsek zajlottak, itt a Budapesti Honvéd SE (Pukkai Réka, Fehér Laura, Koczka Petra, Kolozár Lili) nem vesztett találkozót, és elhozhatta a trófeát. Másodikként a Vasas SC, harmadikként a PG Tenisz csapata végzett.

További eredmények ITT.

Gratulálunk!

Image F
Image D