Újra három játékosunk van a női top 100-ban, Marozsán Fábián párosban döntőzött.

2022. augusztus 1.

Az elmúlt hetekben Bondár Anna sikerei kapták a legnagyobb figyelmet, hiszen a legmagasabban jegyzett játékosunk fantasztikus eredményeket ért el, ám a palermói WTA 250-es tornán párosban szintén döntőig menetelő Udvardy Panna az elmúlt héten idei legjobb teljesítményét nyújtotta, sorozatban öt meccset nyert meg és így visszatért a top 100-ba. A 23 esztendős teniszezőnk ugyanis megnyerte a cordenonsi 60 ezres ITF tornát, a döntőben 6:2, 6:0-ra legyőzve a második kiemelt Jelina Avaneszjant. Panna így idei első, karrierje tizedik versenyelsőségét szerezte, aminek köszönhetően néhány hét kiesés után újra tagja az első 100-nak, jelenleg a WTA-világranglista 93. helyén jegyzik őt. 

A másik két top 100-as női játékosunk közül Gálfi Dalma rehabilitációját és pihenését töltötte a múlt héten, így ő nem versenyzett. Ellenben Bondár Anna (55.) egyéniben és párosban is indult a varsói WTA 250-es tornán. Egyesben fájó vereséget szenvedett az első fordulóban Kristina Mladenovictól, ugyanis hat mérkőzéslabdája is volt, ráadásul a francia 21 kettős hibát ütött a mérkőzésen. Párosban megint azzal a Kimberley Zimmermannal alkotott egy kettőst, akivel két hete megnyerték a palermói viadalt. Belga partnerével karöltve viszont ezúttal az első forduló jelentette számukra a végállomást.

 

Tóth Amarissa (763.) egyéniben a negyeddöntőben búcsúzott a Kottingbrunnban rendezett 15 ezres ITF versenyen, párosban viszont a török Turkmennel az oldalán megnyerték az osztrák viadalt. A 19 esztendős magyar teniszező idei harmadik tornagyőzelmét aratta párosban, és azon a világranglistán már a karriercsúcsot jelentő 367. helyet foglalja el az élő rangsorban. 

Férfi játékosaink körében csupán Marozsán Fábián (251.) volt érdekelt az elmúlt napokban. A Davis-kupa válogatott játékos egyéniben a legjobb tizenhat között búcsúzott a san benedettói ATP Challengeren, miután az első fordulóban legyőzte a korábbi világranglista-huszonhatodik, Lukás Rosolt. A cseh játékossal összeállva viszont párosban a döntőig jutottak az olaszországi vidalon, és nagyon kevesen múlott a tornagyőzelem, hiszen a fináléban 4:6, 6:3, 12-10-re kaptak ki egy ukrán duó ellen. 

A junior mezőnyben a korosztályos kontinenstornák mellett múlt héten az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra is sor került Besztercebányán, ahol hazánkat két játékos képviselte. Nagy Botond Levente egyéniben a második fordulóig jutott, Bak-Szabó Norina viszont sajnos az első körben kiesett, azonban kettejük vegyes párosa egészen a legjobb nyolcig jutott. 

Nemcsek Gréta a román Sagmarral megnyerte a osztrák U16-os versenyt, a döntőben 7:5, 6:7, 10-ra győztek Farkaslaki-Hints Flóra és szlovén párja ellen. Takács Bercelnek nem sikerült a tornagyőzelem, portugál partnerével 7:6, 4:6, 10-ra kikaptak egy román párostól egy németországi U14-es verseny döntőjében.

 

U12-es és U14-es csapataink korábban már lejátszották az EB-selejtezőket, most pedig az U16-osokon és az U18-asokon volt a sor.

 

U18-as lányaink, Udvardy Luca, Kántor Anna és Danko Vanesa a franciaországi selejtező csoport 2. helyén végzett, így (csapataink közül egyedüliként) bejutott az EB nyolcas döntőjébe, ahova azonban Luca már nem tudott elutazni sérülés miatt.

 

Az U18-as fiúk Szlovákiában a 6., az U16-os lányok Romániában a 7., az U16-os fiúk pedig Spanyolországban az 5. helyen végeztek.