Udvardy Panna: „Hatalmas motivációt jelent, ha a hazámért teniszezem!”

2022. április 17.

Annak ellenére a magyar női válogatott legjobbja volt a héten az Antalyában rendezett Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es tornáján, hogy először játszott ekkora tétért Udvardy Panna a felnőtt magyar válogatott tagjaként. Úgy érzi, a novemberi, Világcsoportba jutásra sem esélytelen a csapat, minden vágya, hogy hazai pályán vívhassák meg az Év meccsét.

Eddig fantasztikus éve van Udvardy Pannának: egyrészt már a 82. helyen áll a világranglistán, másrészt a csapat húzóembereként rengeteget tett azért, hogy Magyarország megnyerte az Antalyában rendezett Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es tornáját, ezzel kivívta a jogot arra, hogy novemberben megmérkőzzön a Világcsoportba jutásért.

„Nagyon élveztem az antalyai viadal minden pillanatát, és az ottani szereplésem hatalmas motivációt jelent a számomra a további versenyekre. Ilyen jó hangulatban és összhangban még sosem vehettem részt ilyen tornán, és számomra hatalmas lelki töltetet adott, hogy az első Billie Jean King Kupa-szereplésemkor a hazámért és a csapatért küzdhettem” – állította az immár Stuttgartban pályára lépő játékos.

Mint mondta, minden meccsén minden pontra maximálisan odafigyelt, mind egyéniben, mind pedig a szerbek elleni sorsdöntő páros meccsen Bondár Anna párjaként, így nem csoda, hogy valamennyi találkozóját megnyerte. Utóbbi mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, nagyon érezték egymást a pályán, mindketten fantasztikusan játszottak.

„Nem csoda, hiszen tavaly év végén több tornán is indultunk egymás oldalán párosban, és már akkor látszott, illik egymáshoz kettőnk játéka” – fogalmazott Panna.