Udvardy Luca negyeddöntős Wimbledonban

2022. július 6.

Udvardy Luca a kanadai Xu (21.) 6:4 7:6(3)-as legyőzésével bejutott a londoni junior Grand Slam-torna negyeddöntőjébe, ahol vagy a holland Nijkamp (83.), vagy a harmadik kiemelt cseh Bartunkova (10.) lesz az ellenfele.


Luca minden meccs előtt és után telefonál nővérének – a világranglista 100. helyén álló Panna pedig bármilyen tanácsot ad, az minden bizonnyal működik – írja az ITF a honlapjukon megjelent interjúban. 2019 óta ugyanis ő az első magyar lány, aki Wimbledonban a nyolc közé jutott a juniorok között (akkor Babos Tímeának és Susányi Zsófiának sikerült ez).

Tekintettel a hét év korkülönbségre, Luca kitart amellett, hogy soha nem volt testvéri rivalizálás köztük. - „Panna mindig tippeket ad és elmondja, mit kell csinálnom, ő mutatja az utat számomra. Már járt itt és játszott más Grand Slam-bajnokságon is, szóval nagyon jó példakép.”


„Néhány héttel ezelőttig még nem játszottam füvön, s Panna azt mondta, a nyesések fontosak, valamint játsszak alacsonyan. Mai ellenfelemet nem ismerte jól, ezért csak azt ajánlotta, koncentráljak a pályára és pontról pontra adjak bele mindent, amit tudok.” – mondta el a 16 esztendős versenyző az itftennis.com-nak. - „Pontosan ezt tettem és most nagyon boldog vagyok, mivel kemény meccsen vagyok túl.”

Luca hozzátette, hetedik kiemeltként legalább a negyeddöntőig el akart jutni, de innen már nem szeretne megállni.

Az eredeti cikk ITT olvasható.