Több junior tornagyőzelem is született november végén

2022. november 28.

Az év végéhez közeledve már több játékosunk is befejezte szezonját, de még voltak, akik november utolsó hetében is versenyeztek. Köztük volt az a Fucsovics Márton, aki nemrégiben tornagyőzelmet ünnepelhetett a pozsonyi ATP Challengeren, ezúttal pedig az olaszországi Andria felé vette az irányt, ahol 2013-ban már megnyerte a Challenger viadalt. Az első helyen kiemelt játékos most az elődöntőig jutott, a legjobb négy között a kazah Kukuskin felülmúlta őt két szettben, de Marci ezzel a szerepléssel is 11 helyet lépett előre a világranglistán és jelenleg a 87. pozícióban jegyzik. Ennek köszönhetően biztossá vált helye a 2023-as Australian Open főtábláján. 

A hölgyek mezőnyében a múlt héten Jani Réka és Babos Tímea az uruguayi Montevideoban rendezett WTA Challengeren versenyzett. Egyesben sajnos mindketten az első körben búcsúztak, párosban Réka a negyeddöntőig jutott román partnerével, míg honfitársa a nyitófordulóban kiesett. Eredeti tervei szerint Udvardy Panna is indult volna a viadalon, de a Buenos Aires-i tornagyőzelme után befejezte a szezonját. A 24 esztendős játékos múlt héten még a legmagasabban jegyzett játékosunk volt, azonban a hétfőn kiadott friss világranglistán 11 helyet visszaesett, így ismét Bondár Anna (79.) szerepel a legelőkelőbb pozícióban a WTA-rangsorban.

 

Drahota-Szabó Dorka a török 15.000-esen indult, ahol a második körben búcsúzni kényszerült, ám az első fordulóban aratott győzelmével március után ismét WTA-pontokat szerzett. Ami a juniorok mezőnyét illeti, Pécsett rendezték az idei utolsó hazai nemzetközi ITF junior tornát, ahol Bartha Panna 6:2, 6:1-re nyert Bíró Melinda ellen a döntőben. A fiú fináléban Kisantal Botond 6:4, 6:2 arányban alulmaradt a cseh Doskocil ellen. Párosban viszont Jilly Ádám és Bakonyi Dávid nyerte a viadalt, 7:6, 6:3-ra múlták felül a szerb Hudjec / Radojicic kettőst. A lányoknál Benke-Giosanu Izabella lett partnerével az elődöntőig jutott, mint ahogyan a második kiemelt Bak-Szabó Norina / Bíró Melinda páros is a legjobb négy között búcsúzott, ők a későbbi tornagyőztes cseh duótól szenvedtek vereséget. 

Beviz Lujza is versenyelsőséget ünnepelhetett, a Tenisz Műhely sportolója 7:6 (5), 6:7 (3). 6:2-re nyert az első kiemelt portugál Branco Fernandez ellen a portugál U14-es viadal döntőjében. Végezetül pedig Hornung Gábor a legjobb négyig jutott a ciprusi 5-ös ITF junior tornán. 

Felnőtt Fedettpályás Országos Bajnokság Pécs - Hotel Makár, 2023. február 25-4.