Szombaton indul a Budapest Ladies Open

2022. szeptember 16.

Újabb WTA salakpályás tenisztornának ad otthont a Római Teniszakadémia, ezúttal egy kisebb rangsorolású, ám Európában azon a héten a legrangosabb verseny kerül megrendezésre hazánkban. Nem véletlen tehát, hogy erős mezőny gyűlt össze, 17 top 100-as teniszező lesz itt a Római-parton, ahol egyesben és párosban is versenyeznek majd a női játékosok.


Ami az egyénit illeti, Bondár Anna Ami az egyéni versenyszámot illeti, Bondár Anna (52.), Udvardy Panna (76.) és a US Openen parádésan teljesítő Gálfi Dalma (79.) is alanyi jogon indul a főtáblán, Jani Réka (114. ) pedig a selejtezőben kezd majd. Persze a résztvevő hazai játékosok száma még tovább növekedik, hiszen a szabadkártyák még nem kerültek kiosztásra.


Párosban is Bondár Anna lesz az első kiemelt, aki a belga Kimberley Zimmermannal versenyez megint. A magyar, belga kettős néhány héttel ezelőtt Palermóban WTA 250-es tornagyőzelmet ünnepelhetett. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok, háromszoros világbajnok Babos Tímea a szlovén Tamara Zidansekkel vág majd neki a küzdelmeknek. Az egyetlen tiszta magyar kettőst Udvardy Panna és Jani Réka alkotja, akik idén nem először versenyeznek már együtt, ők nemrégiben a jászvásári WTA 125-ös viadalon jutottak a döntőig, valamint az e heti bukaresti viadalon is egy duót alkotnak. Itt is van esély további magyar játékosok részvételére, hiszen még csak nyolc páros neve ismert a tizenhatos táblán.
Várunk minden érdeklődőt a Római Teniszkadémián! A selejtezőkre ingyenes a belépés, a főtáblára ITT lehet jegyet váltani.

Viszlo Transz Cup - ITF/J2 Székesfehérvár - Kiskút, 2022. október 26-30.