Piros Zsombor képes bárkivel felvenni a versenyt

2022. szeptember 14.

Így volt ez tavaly a Dk-döntőjében John Millman és Marin Cilic ellen, valamint márciusban az ausztrálokkal vívott párharc során is. Ezúttal „könnyebb” helyzetben van az Envirotis magyar csapat, hiszen az ukrán válogatottat egyaránt a mienktől alacsonyabban rangsorolt játékosok alkotják. 

 

A csütörtöki összecsapás során Piros Zsombor Vlagyiszlav Orlovval (530.) mérkőzik majd meg a második egyéni meccsen, és fiatal teniszezőnk elárulta, ismét kész szívét-lelkét beleadni. 

„Fantasztikusan érzem magam. Az elmúlt két nap jól telt a csapattal, kilábaltam a betegségemből is, jól megy a játék és fizikailag is közelítek a legjobbomhoz. Őszintén megmondom, az ellenfeleinket nem igazán ismerem, az ukránok közül csak Szerhij Sztahovszkijt és Ilja Marcsnenkót ismerem jobban, de ők ketten nincsenek most a válogatottban, ráadásul előbbi már vissza is vonult. A mostani riválisainkat edzés közben figyeltem a pályán, és ezek alapján is azt tudom mondani, hogy mi vagyunk az esélyesek. Előzetesen eldöntöttem, hogy ha nem épülök fel teljesen, csak mondjuk 95%-osan, akkor nem vállalom a játékot, hiszen itt a hazánkat képviseljük és komoly a tét, de szerencsére teljesen rendben vagyok és kész vagyok mindent kitenni a pályára.” – mondta Zsombor, aki eddig karrierje során 4/4-es mérleggel áll a Davis-kupában. 

 

Az első egyéni mérkőzést Fucsovics Márton (91.) vívja majd, aki Viacseszlav Bielinszkijjel (605.) csap össze.

 

Viszlo Transz Cup - ITF/J2 Székesfehérvár - Kiskút, 2022. október 26-30.