Piros Zsombor egyre közelebb a top 100-hoz, Bondár Anna megszerezte karrierje első páros WTA-tornagyőzelmét.

2022. július 25.

Újabb eredményes és sikerekben gazdag héten vannak túl a magyar teniszezők, négy játékosunk is a fináléig jutott egy-egy versenyen. Piros Zsombor - aki már a karriercsúcsot jelentő 139. helyen áll a világranglistán - pályafutása eddigi legnagyobb diadalát aratta a két junior Grand Slam-siker után. A Davis-kupa válogatott játékos harmadik Challenger döntőjét játszotta, és az elvesztett pozsonyi finálé, valamint a sérülés miatt végig nem játszott spliti meccs után Tamperében már övé lett a tornagyőzelem. A 22 esztendős teniszező egy igen küzdelmes mérkőzésen három szettben legyőzte a selejtezős Harold Mayotot, és így megszerezte első fontos trófeáját a profik között. Zsombor ezzel a meneteléssel körülbelül annyi pontot szerzett, mintha elődöntőt játszott volna egy ATP 250-es tornán, így kifejezetten értékes volt számára ez a Challenger-siker, hiszen huszonhat helyet lépett előre a világranglistán, ráadásul még egy ilyen jó szerepléssel már a top 100 kapujába érne. 

Fajta Péter (514.) is döntőig jutott, a húsz esztendős teniszező a Metzingenben rendezett 15 ezres ITF viadalon szerepelt a fináléban, melyet ugyan elvesztett, de idén második alkalommal jutott ilyen "messzire" egy ITF versenyen. Ráadásul az itt szerzett pontjaival a jövő heti ATP-rangsorban pályafutása során először már betör a top 500-ba. 

A hölgyek mezőnyében is volt két döntősünk, ráadásul Udvardy Panna és Bondár Anna épp egymással csapott össze a palermói WTA 250-es torna páros versenyének döntőjében. Előbbi az orosz Amina Anshbával alkotott egy kettőst, míg Bondár Kimberley Zimmermannal jutott el a versenyelsőségig, ugyanis a magyar, belga duó két szettben felülmúlta ellenfelét. Anna egyesben is érdekelt volt a szicíliai megmérettetésen, ott a legjobb nyolc között kapott ki a spanyol Sara Sorribes Tormo ellenében, de a 25 esztendős játékosunk már idei ötödik WTA-250-es negyeddöntőjét játszotta. Ráadásul egyéniben a második fordulóban már a döntő előtt is összecsapott honfitársával, hiszen Udvardy Panna a második körig jutott a palermói viadalon. Ami pedig a párost illeti, Bondár így azon a világranglistán is megközelíti a top 50-et, az 53. pozícióba lép előre, és Panna pedig bekerült a top 100-ba, őt mától a 82. helyen jegyzik, de sajnos egyesben jelenleg nem tagja a legjobb száznak. Legutóbb magyar játékos tavaly nyert párosban WTA-tornát, akkor Stollár Fanny a román Mihaela Buzarnescuval emelhette magasban a budapesti verseny győztesének járó trófeáját.