Németországot kaptuk a Davis-kupában!

2023. november 26.

Vasárnap délután 14 órakor kezdődött a 2024-es Davis Cup Finals selejtezőjének sorsolása a malagai Palacio de Deportes José María Martín Carpena sajtóközpontjában. Azt lehetett tudni, hogy Magyarország a nemzetek aktuális rangsora alapján nem lesz a 12 kiemelt között, és az is biztos volt, hogy a két idei döntősnek, Ausztráliának és Olaszországnak nem kell izgulnia. A sorsolás elején jelentette be az ITF Davis-kupa bizottságának elnöke, Mark Woodforde, hogy Spanyolország és Nagy-Britannia kapott szabadkártyát jövőre, tehát, ők is selejtező nélkül tagjai a világbajnokság 16-os mezőnyének.

Magyarországot Feliciano Lopez a DCF versenyigazgatója sorsolta Németország mellé. A találkozót 2024. február 2-3-án vagy 3-4-én rendezik, Magyarországon, mert legutóbb, 2019 februárjában Németország volt a rendező, Frankfurtban. Akkor kettő játszmát sikerült nyerni az öt mérkőzés alatt a tartalékos magyar csapatnak. 


Németország és Magyarország 1936-ban mérkőzött először a Davis-kupában, Düsseldorfban. A németek összesítésben 4-2-re vezetnek, de a legutóbbi, magyarországi találkozót mi nyertük 1978 júniusában – Taróczy Balázs egyesben kétszer győzött játszmavesztés nélkül, és a párosban is diadalmaskodott Szőke Péter oldalán.

„Tudtuk, hogy nehéz ellenfélre számíthatunk, de lehetett volna kedvezőbb is a sorsolás. Örülhetünk, hogy itthon játszunk. Ha azt nézem, hogy tavaly óta hova jutottak a mi játékosaink, akkor az mindenképp bíztató, jó előjel. Fucsovics Marcival abban maradtunk, hogy tervezi a játékot a válogatottban, bízom benne, a legerősebb csapattal tudunk kiállni. Tatabánya minden szempontból pozitív, bevált helyszín az idén februári tapasztalatok alapján, hirtelen nem tudnék jobbat mondani, de ez a szövetség vezetésének a dolga, hogy döntsön. Remélem, hogy egy jó felkészülés után a játékosaink januárban olyan eredményeket érnek majd el Ausztráliában, ami az önbizalmukra is jó hatással lesz és ütőképes csapattal tudunk kiállni február elején” – nyilatkozta Nagy Zoltán Davis-kupa kapitány.

Metró Kupa - 03.30. Budapest - Metro RSC, 2024. március 30-1.