Négy helyszínen zajlott korosztályos verseny február utolsó hétvégéjén

2024. február 27.

A Golden Ace Kupán az U16-os korosztály mérte össze tudását. A 18. kerületi klub versenyén a Pasarét TK teniszezője, Sághy Bálint a döntőbe vezető úton az 1. kiemeltet is búcsúztatta, majd a fináléban 6:4 6:3-ra nyert Tóth Ákos János (PG Tenisz) ellen. Az alsó ágon Kövesligeti Lénárd (Bíbic TC) játszhatott elődöntőt. A páros bajnok a Závaczki Milán (Marso TC) / Szász Mihály (Bebto Team) kettős lett. A lányoknál az Alfa TI két versenyzője nézett farkasszemet, és végül Mihálka Anna 7:5 2:6 10-7-re győzött Kálmán Luca ellen, harmadik helyen Benke Giosanu Izabella (Vasas SC) és Teker Lotti (Tenisz Műhely) végzett. A páros finálé is nagy izgalmakat hozott, a Kovács Hédi (Tszsk Gyula) és Kristyán Fanni (Pasarét TK) alkotta kettős 6:7(4) 6:3 10-6-ra húzta be a finálét.

A Fortuna SE pályái a 14 esztendős korosztálynak adtak otthont. A Fortuna Kupa fiú bajnoka a ZTE-s Guitprecht Dávid lett, a döntőben 3:6 6:1 10-7-re legyőzve Juhász Mártont (Bíbic TC). A dobogó harmadik fokára Tóth Barnabás László (MTK) és Fehérvári Balázs (Fortuna SE) állhatott, a második helyezett Márton azonban párosban tudott vigasztalódni, klubtársa, Szabó Barnabás oldalán diadalmaskodott. A lányoknál Simon Amanda Vanda (Tenisz Műhely) duplázni tudott, egyéniben a legjobb négy között a 2. kiemelt Lehoczky Noéminek (SVSE) parancsolt megálljt, majd a döntőben csupán egy gémet engedett az 1. kiemelt Bertók Nellinek (Fortuna SE), és idei harmadik versenyelsőségét szerezte meg. Jászfai Fanni (Volvex SE) lett a másik bronzérmes. Amanda párosban Vecseri Bianka (SVSE) oldalán hozhatta el a legjobbnak járó trófeát.

A Bregyó Kupán F1-es és F2-es versenyszámok zajlottak, előbbiben Kis-Balázs Rafael, a BBTC versenyzője 22. tornagyőzelmét aratta, miután a legjobb négy között meccstiebrékben legyőzte Kisantal Botondot (Vasas SC), majd 6:3 6:2 arányban jobbnak bizonyult Pesti Balázsnál (Bebto Team). Elődöntőt még Liszka Márton (MTK) játszhatott. Az F2-es kategória legjobbja a SZVUK színeit képviselő Nádasy Gergely lett, aki a döntőbe vezető úton csupán egy gémet vesztett, ott pedig 6:3 6:3-ra nyert Budai Zoltán Andrással (Kiskút TK). Bronzérmes Lászlófi Róbert (Ludovika SE) és Virághalmi Viktor (Sportmánia) lett.

Végül a Park Kupa eredményeiről számolunk be, ahol a 18 esztendősök mérkőztek. A fiúknál a külföldi színekben versenyző Mone-Mihai Dragos idén második alkalommal ünnepelhetett, miután 6:3 6:2-re nyert az 1. kiemelt Tóbiás Balázs (MIVAS) ellen. Vizy Dávid (GYAC) és Horváth Bence (Budaörs SC) a harmadik helyen végzett. A lányoknál körmérkőzések zajlottak, melyekből szintén külföldi versenyző, Preda Anastasia került ki győztesen, őt pedig Nagy Gréta (MTK) és Gyene Csenge (Vasas SC) követte.

Mindenkinek gratulálunk!

További eredmények:
Golden Ace Kupa
Fortuna Kupa
Bregyó Kupa
Park Kupa

 

2. Kinder Rába ETO Play+Stay Kupa - 05.04. Győr - Rába ETO, 2024. május 4-5.