Nagyszerű eredmények születtek az MTSZ által támogatott pécsi nemzetközi versenyen

2023. november 27.

A J30-as ITF Junior verseny az idei hazai nemzetközi versenyek utolsó állomása volt. A Makár Sport & Wellness pályáin zajló keménypályás versenyen tegnap a fiúknál magyar vonatkozású páros tornagyőzelem született, a lányoknál döntősünk volt, vasárnap pedig egyéniben volt jelenése a magyar játékosoknak.

A lányoknál a szabadkártyával induló Beviz Lujza feltette az i-re a pontot, a Tenisz Műhely 14 éves játékosa a 7. és a 2. kiemeltet is legyőzte, majd a 6. kiemelt Bak-Szabó Norina ellen győzedelmeskedve jutott be a fináléba, ahol az 1. kiemelt horvát Roso ellen nyert 7:5 7:5-re és megszerezte első tornagyőzelmét az TF Junior Touron. A fiúknál Kisantal Botond a döntőben 6:3 4:6 6:1-es sikert ünnepelhetett Nagy Botond ellen. A Vasas SC játékosa karrierje második tornagyőzelmével búcsúzik a junior korosztálytól. A versenyen egyébként nagyszerűen teljesítettek a magyar játékosok, hiszen a legjobb nyolc közé a lányoknál három, a fiúknál pedig négy játékos is bejutott.


Párosban is kiemelkedően szerepeltek mieink, a fiú mezőnyben négy magyar lépett pályára, s a döntőt egy hosszú mérkőzésen Kisantal Botond és Varga János duója nyerte 6:7(6) 7:6(3) 10-5-re Major Áron és Nagy Botond ellen. Kisantal Boti idei harmadik, Varga Jani idei második páros trófeáját emelhette a magasba. A lányoknál Bak-Szabó Norina és a cseh Monika Jirouskova a második helyet szerezte meg, miután 6:7(3) 7:5 4-10 arányban alulmaradtak az 1. kiemelt horvát kettőssel szemben.


Gratulálunk mindenkinek!

Metró Kupa - 03.30. Budapest - Metro RSC, 2024. március 30-1.