Mostantól itthon is készülhetnek füves pályán a teniszezőink!

2022. június 4.

Magyarországon eddig csupán két füves teniszpálya volt fellelhető, melyek egyaránt magánkézben voltak, azonban a Magyar Tenisz Szövetség új vezetőségének hála idéntől ez megváltozott.


 

Az Esztergomi bazilika lábánál, szinte közvetlenül a Duna mellett található Aréna-Q teniszpálya - amely később majd klubbá avanzsál - a korábbi évekkel ellentétben megteremti a lehetőséget a hazai teniszezőknek, hogy nagyszerű körülmények között, brit mínőségű gyepen készülhessenek a füves szezonra és ezzel együtt a wimbledoni tornára.

 

A pályát pénteken Fucsovics Márton próbálta ki először még nem hivatalosan edzőjével, Nagy Zoltánnal, akik egy két órás edzés keretein belül akklimatizálódtak a zöld borításhoz, s mint a legmagasabban jegyzett teniszezőnk elárulta, ez a gyepszőnyeg szerinte még a stuttgarti fűnél is jobb, és remekül érezte magát Esztergomban.


 

Az ATP-világranglista 57. helyén álló játékos tehát még itthon készült, de a jövő héten már Németországban versenyez, majd Halle felé veszi az irányt, és aztán az eastbournei tornán lép pályára Wimbledon előtt.

Korosztályos Szabadtéri Egyéni Országos Bajnokság Budapest - BLKE, 2022. augusztus 1-13.