Minimum hat magyar lesz főtáblás a jövő heti székesfehérvári ATP Challengeren

2023. március 9.

Megvannak a szabadkártyások a közelgő ATP Challenger-versenyünkre: a főtáblán a világranglistán ötödik, hatodik és hetedik számú játékosunk, Madarász Gergely, Fajta Péter és Füle Mátyás indulhat, a selejtezőben az idén a hallássérültek között Australian Opent nyerő Máthé Gábor, Boros Attila, Zeljenka Martin és Kis-Balázs Rafael kapott részvételi lehetőséget a Magyar Tenisz Szövetségtől, tartaléknak Kisantal Botond lett megnevezve. Az alanyi jogon főtáblás Marozsán Fábiánnal, Piros Zsomborral és Valkusz Mátéval tehát minimum hat magyar lesz tagja a Kiskút Open 32-es nemzetközi mezőnyének, de ha a vasárnap rajtoló kvalifikáció jól sikerül a mi szempontunkból, ez a szám nőhet.


„A Magyar Tenisz Szövetség kis csapata, amely már a február eleji franciák elleni Davis-kupa világdöntő selejtezőt is előkészítette, most csütörtökön és pénteken végzi az utolsó szervezési simításokat – tudtuk meg a helyszínre látogató szakmai igazgatónktól, Sávolt Attilától, aki Bardóczky Kornél fejlesztési igazgatóval együtt felügyelte a versenyt megelőző munkálatokat. – Pénteken érkezik meg az ATP supervisora, nyilván vele lesz minden véglegesítve. Szombattól vehetik igénybe a pályákat a játékosok, aznap este a selejtező, vasárnap a főtábla sorsolása készül el, illetve akkor már megkezdődnek a kvalifikációs küzdelmek. Hétfőn pedig a főtábla első fordulója is kezdetét veszi.”

Öt kiválóan – az MTSZ pályamunkásai által – előkészített salakos pálya várja a résztvevőket a Kiskút Tenisz Klub fedett csarnokában Székesfehérváron, ezek közül hármon zajlanak majd a mérkőzések, kettő pedig gyakorlásra szolgál a 36 000 euró összdíjazású Kiskút Openen, amely jelen állás szerint a 2023-as év legrangosabb férfi teniszversenye Magyarországon.

GS Római Tenisz Club Kupa - 2 Budapest - GS Római Tenisz Club, 2023. október 28-30.