Marozsán Fábián is bejutott a negyeddöntőbe

2023. március 16.

Csütörtökön a legtöbben Marozsán Fábián mérkőzésére összpontosítottak a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klubban, ő pedig remekül összpontosítva söpörte le a pályáról 47 perc alatt a világranglistán 281. Alexey Vatutint. A játéknap egyetlen magyar szereplője esélyt sem hagyott az orosz játékosnak a Kiskút Open főtáblás küzdelmeinek negyedik napján (6:2 6:2), így bejutott a negyeddöntőbe, ahol Piros Zsombor már egy nappal korábban bebiztosította helyét. Pénteken mind a kettőjüket láthatja a közönség, Marozsánt körülbelül déltől az ötödik kiemelt bolgár Adrian Andreev, Pirost várhatóan délután kettőtől a nyolcadik kiemelt szerb Hamad Medjedovic ellen, egyaránt a centerpályán.


Szóval a Hajdúszoboszlói Sportegyesület újdonsült játékosára irányult a figyelem, de mint fentebb említettük, egy óráig sem kellett neki szurkolni, hogy hétmérkőzésesre növelje a múlt héten Törökországban elkezdett győzelmi sorozatát. Bár ellenfele a breaklabdáit százszázalékosan kihasználva kétszer is elvette Fábi adogatását, ő hat alkalommal tette meg ugyanezt vele, így igencsak sima lett a meccs. Jól példázza ezt a statisztikába pillantva a megnyert labdamenetek aránya, amely 55:31 lett Marozsán javára, aki így Piros Zsomborhoz hasonlóan kilenc világranglistapontnál jár az 50-es kategóriás challenger-versenyen. Két forduló alatt mindössze 94 és fél percet a pályán töltve.

Nino Serdarusic

Mivel több érintettünk nem játszott ma, leltározzunk kicsit: az egyéni versenyen eddig egyértelműen érvényesül a papírforma, mert a nyolc kiemelt közül hét is bejutott a legjobb nyolc közé, egyedül az előzetesen harmadiknak rangsorolt francia Manuel Guinard nem, akit a második fordulóban épp párosbeli társa, a korábban Valkusz Mátét búcsúztató horvát Nino Serdarusic múlt felül nagy küzdelemben 4:6 6:2 6:4-re. Párosban pedig már elődöntős a Guinard, Serdarusic kettős, csütörtökön Tsitsipasékat verve – mármint a fiatalabb Tsitsipast, Petrost, valamint svéd partnerét, Filip Bergevit. Ebben a műfajban kiesett ma az első kiemelt Qureshi, Ramanathan kettős. A holnap már 43 éves pakisztáni 12 esztendeje a világ nyolcadik legjobbja volt párosban.

XLII Kispest Kupa 2024 - 06.29. Budapest - Ganz EKM Wekerle, 2024. június 29-30.