"Már az is eleve nagy siker, hogy újra pályán tudok lenni"

2022. május 3.

A 33 esztendős magyar teniszező másfél év kihagyás után múlt héten Ostravában lépett pályára először. A korábbi top 100-as teniszező akkor még az első fordulóban vereséget szenvedett az ukrán Vitalij Szacsko ellen, most azonban Mauthausenben megnyerte első fordulós mérkőzését a szerb Matej Szabanovval (1521.) szemben 6:4, 6:4 arányban. A rutinos játékos a mai sikerét megelőzően 2020. októberében nyert utoljára mérkőzést, akkor a bécsi ATP 500-as viadal selejtezőjében jutott a főtáblára. 


"Nagyon boldog és büszke vagyok a győzelem miatt, mert eleve ez egy nagy siker, hogy újra pályán tudok lenni, ráadásul nyertem is. Azt gondolom, januárban, amikor műtöttek, vastagon aláírtam volna egy ilyen meccset. Természetesen a formám és az állapotom még nem ott tart, ahol egykoron voltam, de úgy érzem, hogy ez az útja annak, hogy visszatérjek oda, ahol két évvel ezelőtt tartottam. Sok ilyen meccset kell játszanom, bízom benne, hogy az egész nyarat végig tudom most már teniszezni, és akkor hiszem, hogy egyre jobban fog menni majd a játék" - fejtette ki véleményét jelenlegi állapotáról a világranglistán 266. helyen álló magyar teniszező. 

Attila mind az ostravai, mind pedig a mauthauseni Challenger tornán alanyi jogon szerepelt és szerepel jelenleg is a főtáblán, a védett ranglistájával - melyet 12 versenyen használhat majd fel - először a Roland Garroson indul majd, ami egyébként a 101. pozíciót jelenti számára.

 

 

Dobó István Kupa- Eger - ÚJ IDŐPONT Eger - Egri VTK, 2022. június 11-13.