Magyar párosunk a legjobb nyolc között búcsúzott az EYOF-on.

2022. július 28.

Nagy Botond Levente és Bak-Szabó Norina számára sajnos ma véget ért a besztercebányai Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, miután a negyeddöntőben 2:6, 6:3, 10-4-re kikaptak a Lagerbohm / Bibanina finn kettőstől. Minden elismerés megilleti a fiatalokat, hiszen egész héten fantasztikus küzdöttek. 


Edzőjük, Simara János szerint ezt a szintet, ezt a magas koncentrációt kell tovább vinni, és fényes jövő előtt állnak.
„Nagyon jól kezdtünk, 6:2 volt ide az első játszma, aztán a második szettben 1:0-nál volt két bréklabdánk, de sajnos nem sikerült megfogni ezeket a lehetőségeket. Ez a nyolc csapat már nagyon magas szintet képviselt, szeretném kiemelni, hogy a párosok megérdemelten jutottak el ide, és a legjobb négy közé is. A sport ilyen, nincs döntetlen, eddig sikerült két meccs tie-breakes mérkőzést megnyernünk, most is csak egy pici hiányzott, de ezúttal nem a mi javunkra billent a mérleg. Hozzáteszem, a finnek remekül teniszeztek, a duójuk fiú tagja egyéniben is elődöntős, tehát minden elismerésem Botond és Norina felé, hogy ilyen remekül helyt álltak” – értékelte a mérkőzést és az EYOF eddigi négy napját Simara János.
Norina egyéniben sajnos rögtön búcsúzott, Botond azonban pályára lépett a második körben, ahol 6:3, 6:2-re kikapott az ötödik kiemelt, szlovén Paolo Angelitől.
Fotók: Magyarock - Olympic Team Hungary