Kontinensünk 8. legjobb csapata a magyar U14-es fiú válogatott

2024. február 17.

A Németországban zajló fedett pályás Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján a mieink a szlovák együttes ellen léphettek pályára, és minden jól is indult, hiszen Fazekas Vencel 6:1 6:4-re legyőzte Max Lorinciket. A két csapat elsőszámú játékosainak meccsén Mokán István Damján ráesett a kezére, fájdalmai ellenére azonban végigjátszotta a meccset és 6:2 6:4-re kikapott Richard Krizan ellen. A békéscsabai játékost ezt követően kórházba szállították, ahol megállapították, hogy eltört a keze, és ennek megfelelően begipszelték.

A mindent eldöntő párosra így Giovantsis Noel ugrott be Vencel mellé, a rögtönzött duó pedig nagyszerűen helytállt, egy rendkívül izgalmas meccsen csak döntő szettben kaptak ki, 3:6 6:1 10-5-re nyertek a szlovákok és 2-1-re győztek.


Megfogyatkozott csapatunk pénteken a románok ellen folytathatta az 5-8. helyért, akiktől 0-3-as vereséget szevedtek, majd szombaton a házigazda németek hasonló arányban győzték le a fiúkat, így a Selmeci Petra vezette válogatott a 8. helyet szerezte meg.

2. Kinder Rába ETO Play+Stay Kupa - 05.04. Győr - Rába ETO, 2024. május 4-5.