Két magyar érdekeltségű páros is továbbjutott az Australian Openen

2023. január 19.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic győzelemmel kezdett az Australian Openen. Az ausztrál nyílt-teniszbajnokság páros versenyszámának első körében egy játékosunknak sajnos garantáltan búcsúznia kellett, hiszen Udvardy Pannával és a spanyol Bolsova/Zadoinovval sorsolták össze a magyar/francia kettőst. A négyszeres Grand Slam-bajnok Babos/Mladenovic páros tehát visszatért Melbournebe, ahol legutóbb 2020-ban diadalmaskodtak együtt, most pedig újra elindultak ezen az úton, ugyanis 6:2 6:2-es győzelmet arattak a nyitófordulóban és elsőként jutottak be a legjobb 32 női páros közé. A nyolcaddöntőben a 4. kiemelt Mertens/Hunter vagy a Kudermetova/Samsonova duó jöhet velük szembe.


Bondár Anna a belga Greet Minnen oldalán bravúrral kezdte meg az év első Grand Slam-tornájának páros versenyszámát, 6:4 6:1-re nyertek a 14. helyen kiemelt Alicja Rosolska/Erin Routliffe lengyel/új-zélandi kettős ellen. A második fordulóban a svájci Viktorija Golubiccsal és a román Monica Niculescuval találkoznak.


Gálfi Dalma és az amerikai Bernarda Pera duója 6:2 7:5 arányban alulmaradt az Anna Danilina/Sania Mirza kazah/indiai párossal szemben, így 24 esztendős játékosunk számára véget ért az ausztrál teniszbajnokság.

 

Felnőtt Fedettpályás Országos Bajnokság Pécs - Hotel Makár, 2023. február 25-4.