Két fiatal játszhat a tornagyőzelemért Pasaréten

2024. május 18.

A Dunakeszi-kupa után Pasaréten is van magyar döntős a fiúknál az ITF J60-as versenyen. Sőt, most a lányoknál is! 

Bravó Nemcsek Gréta és Nagy Botond!

Szombat délelőtt a 2. kiemelt Nagy Botond (373.) mérkőzött először a fináléba jutásért. Ő a múlt héten Kovács Marcelltől kapott ki a negyeddöntőben, ezúttal senki nem tudta megállítani. Az elődöntőben a 3. kiemelt Savva Rybkin (494.) állt a háló másik oldalán és a 15 éves orosz ellen nyert Nagy Botond 7:5, 6:4-re, 1 óra 40 perc alatt. 

A fiúknál összesen 14 országból szerepeltek a 32-es főtáblán, köztük tíz magyar tehetség: négyen alanyi jogon (Bakonyi Dávid, Kovács Marcell, Major János Áron, Nagy Botond), ketten a selejtezőből érkezve (Baleja Konor, Taskovics Viktor), négyen szabadkártyával (Almádi Attila, Kristyán István, Tóth János Ákos, Závaczki Milán). Bakonyi Dávid első kiemeltként magabiztosan jutott el a negyeddöntőig (összesen három gémet vesztve), de pénteken váratlanul kikapott az 5. kiemelt francia Evan Simontól. Szintén a legjobb nyolcig ment Major János Áron, de ott a 4. kiemelt ukrán fiú a döntő szettben jobb volt nála. 


Nagy Botond után a 14 éves Nemcsek Gréta (421.) lépett pályára és okos, pontos tenisszel 6:1, 6:0-ra verte a viszonylag sokat hibázó 15 éves szlovák Stella Cinkanicovát (837.). A lányoknál összesen 11 országból szerepeltek a 32-es főtáblán, köztük tizenegy magyar ígéret: öten alanyi jogon (Bak Szabó Norina, Bíró Melinda, Kardos Lóra, Molnár Kitti és Nemcsek Gréta), ketten a selejtezőből érkezve (Komlódi Kiara és Kis Czakó Eszter), négyen szabadkártyával (Bevíz Lujza, Farkaslaki Hints Flóra, Kálmán Luca és Kristyán Fanni). Az első kiemelt Molnár Kitti és a 2. kiemelt Bíró Melinda már a 16 közé kerülésért kikapott. A negyeddöntőig csak a 3. kiemelt Nemcsek Gréta jutott el a magyarok közül. 


A döntők vasárnap délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődnek Pasaréten.

XLII Kispest Kupa 2024 - 06.29. Budapest - Ganz EKM Wekerle, 2024. június 29-30.