Két budapesti helyszínen zajlott korosztályos verseny a hétvégén

2024. április 2.

A Fortuna Kupán a 12 évesek léptek pályára, és mindkét egyéni versenyszámban duplázás történt. A lányoknál az első két kiemelt játékos jutott el a döntőig, ahol Értékes Boglárka (Volvex SE) 4:1 4:2-re győzte le Baják Lénát (HTF CSO-KO), és isei harmadik aranyérmét szerezte meg. Harmadik helyen Mátyás Villő (MESE) és Gazdag Sophia (MTK) végzett. Boglárka párosban Kaminszka Gabriella oldalán diadalmaskodott a Mátyás Villő/Baják Léna duóval szemben. A fiúknál borult a papírforma, az SVSE játékosa, Hangácsi Márk az elődöntőben nagy csatában, 4:5(5) 5:4(6) 10-8-cal búcsúztatta Kardhordó Félixet (MESE), majd a döntőben 4:2 2:4 10-8-ra nyert az 1. kiemelt Szűcs Vilmos (PVTC) ellen. A felső ágon Barranco-Mészáros Adrián (BVSC) játszhatott elődöntőt, aki azonban párosban elhozhatta a trófeát, miután Hangácsi Márkkal legyőzték a Kardhordó Félix/Honfi Ákos Attila (Pasarét TK) kettőst.

További eredmények ITT.


A Metro Kupán az idősebbek mérték össze tudásukat. Az F16-os kategória Vitéz Csongor idei második sikerét hozta, aki a fináléban 4:6 7:5 10-2-re nyert Szabó Csanád (SVSE) ellen. A dobogó harmadik fokára Vajda Kristóf (PG Tenisz) és Szenes István Benedek (Pasarét TK) állhatott. Az F18-as mezőnyön a vasasos Patai Dominik tudott felülkerekedni, a legjobb négy között az 1. kiemelt Tóbiás Balázst (MIVAS) búcsúztatta, majd 6:3 6:2-re nyert Vitéz Csongorral szemben. Szikora Mihály (Vasas SC) szintén az elődöntőig jutott. A lányok csoportmérkőzéseiből Pilmayer Ráhel Hanna (Bebto Team) került ki győztesen, ezüstérmes Buchholz Bora Gizella (Gellért SE) lett, bronzérmet pedig Hanyusova Anna (külf.) szerzett. 

A férfiak az F2-es és F3-as versenyszámokban szerepeltek, előbbiben Góczi Erik (Alfa TI) diadalmaskodott Sinkalovics Patrik Alex (Alfa TI) legyőzésével, a harmadiknak járó díjat pedig Péntek Ábel (Kaposvár) és Tóbiás Balázs vehették át. Az F3-as fináléban Burcsi Péter (W-Sport) 6:1 6:4-re nyert Sándor-Szendrényi Gergellyel (MTK) szemben, míg bronzérmet Kóczán Lajos (Dorogi AC) és Burcsi Bence vihetett haza. 

További eredmények ITT.


Mindenkinek gratulálunk!


2. Kinder Rába ETO Play+Stay Kupa - 05.04. Győr - Rába ETO, 2024. május 4-5.