Jani Réka három év után játszott újra 60 ezres ITF torna döntőt

2022. május 3.

A múlt hét egyik legnagyobb eredménye volt, hogy Jani Réka döntőt játszhatott a zágrábi 60 ezres ITF női tenisztornán. A 30 esztendős magyar teniszező ugyan 6:2, 6:2 arányban kikapott a világranglista 110. helyén álló Jule Niemeiertől, de karrierje során második alkalommal játszhatott ilyen rangos versenyen finálét, legutóbb 2019-ben – szintén a zágrábi viadalon – küzdhetett egy 60 ezres viadalon a tornagyőzelemért. Jani ezzel a szereplésével is karriercsúcsot dönt a világranglistás helyezését illetően, ugyanis a jövő heti rangsorban majd a 125. hely környékére lép majd előre, amivel egy fokkal közelebb a top 100-as debütálás, és kedvező helyzetből várhatja a Roland Garros selejtezőjét.


Szintén érdekelt volt a zágrábi tornán Nagy Adrienn is, aki párosban az orosz Maria Timofeevával az első körben kiesett egy román duó ellen 6:0, 2:6, 16-14 után.

A madridi WTA ezres tornán három játékosunk lépett pályára a selejtezőben. Bondár Anna mindkét kvalifikációs mérkőzését megnyerte, majd a főtábla első fordulójában 4:6, 6:4, 6:3-ra kikapott a korábbi top 10-es Darja Kaszatkinától. A 24 éves szeghalmi játékos így az év harmadik ezres versenyén is a főtáblán szerepelt, és újabb értékes ranglistapontokat szerezve előrébb lép majd a friss rangsorban. A másik két magyar lány, Gálfi Dalma és Udvardy Panna sajnos egyaránt a selejtező első fordulójában búcsúzott. A korábbi junior világelső Gálfi Petra Marticcsal szemben, hatalmas küzdelem után maradt alul döntő játszmában, míg Udvardy szintén három játszmás meccsen kapott a francia Oceane Dodin ellen.

Bondár Anna

Babos Tímea a múlt héten csak párosban versenyzett, a japán Hibino Naoval az oldalán az elődöntőig jutottak a charlestoni 100 ezres tornán. A legjobb négy között 7:5, 6:3-ra kaptak ki egy amerikai kettős ellen.

A férfiaknál Fucsovics Márton indult a kvalifikációs mezőnyben, aki az egy héttel ezelőtti müncheni ATP 250-es tornán kisebb sérülés miatt kihagyta. A legmagasabban jegyzett férfi teniszezőnk az első kört még sikerrel vette, a selejtező döntőjében azonban 7:6, 1:6, 7:6 arányban kikapott az amerikai Maxime Cressy ellen.

Balázs Attila majd másfél év kihagyás után lépett újra pályára tétmeccsen. A korábbi top 100-as játékosunk védett rangsorral indult el az ostravai ATP Challenger tornán, ahol az első fordulóban 7:6, 6:4 arányban vereséget szenvedett az ukrán Vitalij Szacsko ellen. Attila ezen a héten majd a mauthauseni Challenger versenyen játszik, és próbál újra formába lendülni a Roland Garros előtt, ahol egyébként szintén a főtáblán szerepel majd.


Madarász Gergely is versenyzett április utolsó hetében. A 27 esztendős teniszező a spliti 25 ezres ITF torna első körében búcsúzott egy horvát játékos ellen.

Ami a junior mezőnyt illeti, a múlt héten hazai környezetben szerepelhettek fiatal játékosaink egy székesfehérvári junior ITF 5-ös nemzetközi versenyen. Gubi Trisztán szetthátrányból fordítva 1:6, 6:4, 6:0-ra nyert a szlovák Nano ellen és megszerezte karrierje első egyéni tornagyőzelmét. Szintén magyar sikert, sőt hazai döntőt hozott a férfi párosok versenye is, ahol Halmos Kornél és Szőke Ádám 6:3, 6:3 arányban legyőzte a Kisantal Dominik / Sávaly Zalán kettőst.


Szőke Ádám és Halmos Kornél