„Hétfőn még abban sem voltam biztos, hogy pályára tudok lépni majd a Roland Garroson”

2022. május 25.

A WTA-világranglista 61. helyén álló teniszező múlt héten Rabatban a legjobb négybe jutott a marokkói 250-es tornán, ahol Claire Liuval csapott volna össze, azonban egy sérülés közbeszólt.

„Vegyes érzések vannak bennem. Elsősorban amiatt, hogy az elmúlt hetekben jó formában játszottam, és pont a Garros előtt jött ez a sérülés. Karrierem első 250-es elődöntőjétől is vissza kellett lépnem. Nem elővigyázatosságból tettem mindezt, hanem konkrétan azon a napon nem tudtam fej fölül elütni a labdát, és rendesen szerválni” – osztotta meg velünk a sérülés körülményeit Bondár. A 24 esztendős játékos pályafutása során először szerepelt a francia nyílt-teniszbajnokság főtábláján, és az első fordulóban a kétszeres Roland Garros-elődöntős, és kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová volt az ellenfele, aki 7:6, 6:1-re nyerte ellene.

„Nehéz sorolás volt. Petra nem akármilyen játékos, még ha 100%-os állapotban is lettem volna, akkor is nagyon nehéz dolgom lett volna ellene, pláne, hogy a játékstílusa sem feküdt igazán. Sokat segítettek az itteni fizioterapeuták, kaptam gyógyszereket is, de két nappal ezelőtt még abban sem voltam biztos, hogy pályára tudok majd lépni. Azonban hétfőn már alig éreztem a sérülést, de sajnos a felkészülés így nem volt a legszerencsésebb. Az első játszmában ugyan volt szettlabdám, de komoly szintet tudott emelni, és a másodikban már az ő akarata érvényesült. Kaphattam volna könnyebb ellenfelet is, hiszen sok olyan teniszező van a mezőnyben, akiket az elmúlt hetekben sikerült legyőznöm. Eddig a Grand Slameken idén nem volt szerencsém ilyen szempontból” – mondta Anna, aki párosban még érdekelt a Roland Garroson.

A legmagasabban jegyzett női teniszezőnk a belga Greet Minnennel alkot egy duót, s ugyan még sosem játszottak együtt, bizakodnak, hogy sikerül majd megnyerniük az első kört a Diane Parry / Alizé Cornet francia kettős ellen. 

 

Korosztályos Szabadtéri Egyéni Országos Bajnokság Budapest - BLKE, 2022. augusztus 1-13.