Hét kategóriában zajlott a verseny a budapesti Metro Kupán

2023. március 21.

A legfiatalabbaknál Rekedt-Nagy Zoltán (Gellért SE) kezébe került a trófea, az 1. kiemelt játékos csupán két gémet veszített a hétvége folyamán, a döntőben a 2. kiemelt Tóth Vilmos Pétert (BVSC) múlta felül 4:0 4:0 arányban. Kosztoványi Brúnó (Tenisz Műhely) és Szabó Barnabás (Bíbic TC) jutott az elődöntőbe.


A Dunakeszi TK-s Lipp Máté Lőrinc idén másodszorra lett az F14-es bajnok, miután a legjobb négy között Ileliszejev Mihályt (Alfa TI) búcsúztatta, a fináléban viszont a Fóti Barnabást (MTK) legyőző Jóny Márk (Alfa TI) nem tudott kiállni ellene, így játék nélkül szerezte meg az első helyet.


A lányoknál érvényesült a papírforma, az SVSE-s Rekedt-Nagy Panni a döntőben nem engedett gémet Kállay Dorina Ninának (GS Római Tenisz Club). Gyepes Kira (SVSE) elődöntőt játszhatott a Metro Tenisz Klubban.

Egy korosztállyal feljebb szintén a papírformának megfelelően a Bíbic TC színeiben versenyző Kövesligeti Lénárdhoz került az arany, miután 6:4 6:1-re felülmúlta Benkő András Gergőt (Csopak TK). Pajor Bertalan Márk (Pécs VTC) és Vadász Oszkár Koppány (Csopak TK) egészen az elődöntőig jutott.

Az L16-os kategóriában SVSE-s győzelem született, Kátai Luca Sára a legjobb négy között nagy csatában (3:6 7:6(7) 10-8) ejtette ki az 1. kiemelt Horváth Nórát (Bebto Team), majd a döntőben 6:4 6:4-re verte Harari Amy Daniellet (Next TA) - aki a legjobb négy között Krajczár Lili Katát (Pécs VTC) ejtette ki-, és megszerezte idei második hazai versenyelsőségét.


A férfi játékosok két kategóriában mérettethették meg magukat, az F1-es bajnok a felnőtt OB-n második helyet megszerző kis-Balázs Rafael (BBTC) lett, a fináléban 6:4 5:7 10-5-re nyert a Vasas SC-s Szőke Ádám Gábor ellen. A harmadik helyen Liszka Márton (MTK) és Borsos Gábor (Siófoki Spartacus) osztozhatott.


Végül az F2-es indulók legjobbja Kristyán István (Pasarét TK) lett az ebben a kategóriában is elinduló Kövesligeti Lénárd 6:0 6:4-es legyőzésével, a dobogó harmadik fokára pedig Sinkalovics Alex (Alfa TI) és Mihály Márk Sámuel (MTK) állhatott.

Mindenkinek gratulálunk!

 

 

 

 

Pasaret Open TE12/2 Budapest - Pasarét TK, 2023. június 25-2.