Hamad Medjedovic nyerte meg a Kiskút Opent, és ezzel bejutott a top200-ba

2023. március 19.

Noha sajnos nem került be magyar az ATP Challenger Tour székesfehérvári állomásának döntőjébe, meglepően sokan eljöttek a vasárnapra maradt egyetlen meccsre, az egyéni fináléra. Tiszteletét tette versenyünk zárónapján dr. Cser-Palkovics András, a rendező város polgármestere is, a díjátadón tőle vehette át a kupát a győztes, a szerb színekben teniszező Hamad Medjedovic, aki 6:4 6:3-ra verte a horvát Nino Serdarusicot a trófeáért és az 50 világranglistapontért megvívott csatában.


Noha negyedórával a kezdés előtt még üresen ásítoztak a Kiskút Tenisz Klub csarnokának lelátói, a finálé első labdamenetére alig maradt ülőhely – ha mindenki leült volna, aki állva nézte a volt Jugoszlávia két remek teniszezőjének párharcát, el is fogynak a szabad székek. Na de van, aki csak állva bírja az ilyesfajta izgalmakat, bár ez inkább tűnt barátságos mérkőzésnek, a meccslabdát követően már a hálónál hosszas beszélgetésbe bonyolódtak a felek. Akik előtte másfél órát játszottak a salakon, ahol szinte végig a nyolcadik kiemelt Medjedovic dominált, aki már a szombaton látottak alapján is esélyesebbnek tűnt: sokkal simábban nyerte az elődöntőjét.

Ami azt illeti, Piros Zsombor például sokkal jobban megszorongatta, mint tették vele a döntőben.


És ha már rátértünk a magyarokra, összesen 26 ATP-pontot szereztek a mieink: a negyeddöntőben tehát a későbbi győztestől kikapó Zsombi kilenc, az elődöntőig jutó Marozsán Fábián 17 egységgel gazdagodott. Maradva a leltározásnál, 28 nemzet fiai mutatták meg tudásukat Fehérváron, közülük nyert végül az egy szem szerb, aki négyszer is el tudta venni ellenfele adogatását a döntőben úgy, hogy a sajátját csak egyszer vesztette el. A még csak 19 éves Medjedovicnak egyébként ez már a második tornagyőzelme volt a challengerszinten, tavaly megnyerte a németországi Lüdenscheid 80-as kategóriás viadalát. A mostani második ilyen diadalával pedig betör a top200-ba.

Pasaret Open TE12/2 Budapest - Pasarét TK, 2023. június 25-2.