Fucsovics Márton tovább menetel az Australian Openen!

2023. január 18.

Már a legjobb 32 között tudhatja magát legelőkelőbb helyen (78.) jegyzett férfi játékosunk, aki az év első Grand Slam-tornájának második fordulójában 6:2 6:3 5:7 6:4 arányban legyőzte a dél-afrikai Lloyd Harrist (186.). A következő körben a 21 esztendős, olasz Jannik Sinner (16.) lesz Marci ellenfele, akit eddig háromból kétszer legyőzött, kemény pályán viszont 1-1 a mérlegük.


Bondár Anna (81.) szettet nyert Jelena Ostapenko ellen, de nem továbbjutnia az Australian Openen harmadik fordulójába. Első számú női játékosunk a WTA-ranglistán 17. helyezett, korábbi Roland Garros-győztes, lett Ostapenkoval csapott össze az ausztrál Grand Slam-torna második fordulójában. Anna az első szettben nagyon közel járt ahhoz, hogy megszerezze az előnyt, de a rövidítést végül elvesztette. A második játszmát fogadóként 7:5-re be tudta fejezni és így kiegyenlített, de a döntő szettben már elfogyott a magyar teniszező lendülete és végül 6:7(5) 7:5 0:6 arányban alulmaradt.


Anna párosban még érdekelt a tornán, a belga Greet Minnenel holnap kezdenek a Rosolska/Routliffe kettőssel szemben. Az időjárási viszonyok miatt a Babos/Mladenovic - Udvardy/Bolsova Zadoinov meccset csütörtökre halasztották.


 

2. Kinder Rába ETO Play+Stay Kupa - 05.04. Győr - Rába ETO, 2024. május 4-5.