Fucsovics Márton öt szettben kikapott Jannik Sinnertől az Australian Open harmadik fordulójában

2023. január 20.

Első számú férfi teniszezőnk közel volt ahhoz, hogy ellentmondjon a papírformának a legjobb 32 között játszott mérkőzésen. Marci végtelenül koncentrált játékának köszönhetően 2-0-ra el tudott húzni a 21 esztendős Sinner ellen, a harmadik szettől azonban többet hibázott, és az olasz is felszívta magát. Fucsovics innen már csak három gémet tudott nyerni, és 3 óra 33 perc alatt 6:4 6:4 1:6 2:6 0:6 arányban alulmaradt, így nem jutott be karrierje során harmadszor a legjobb 16 közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Marci harmadik körös szereplésével a 68. hely környékére jön majd előre az ATP rangsorban.

Siklós Eriknek adott nyilatkozatában elmondta, fittnek és erősnek érezte magát a pályán, ám a harmadik szettől Sinner hiba nélül játszott, elkezdett jól szerválni, és olyan taktikára váltott, ami ellen már nem tudott mit csinálni. Ennek ellenére büszke az első két meccsére és arra, hogy megszorongathatott egy top 20-as játékost, összességében pozitív élményekkel zárja az ausztrál turnét.


Legmagasabban jegyzett női játékosunk a belga Greet Minnen oldalán 6:4 6:1-re kikapott a Viktorija Golubic/Monica Niculescu duótól a női páros versenyszám második fordulójában. Így Babos Tímea az egyetlen magyar, aki ”talpon maradt” az Australian Open felnőtt mezőnyében, Kristina Mladenoviccsal holnap lépnek ismét pályára a Storm Hunter/Elise Mertens ausztrál/belga kettőssel szemben.

Nyilatkozatában Anna elmondta, az ellenfél ma nagyon darabolta a játékukat, nem volt meg a teljes összhang közte és Minnen között, de így is büszke, hogy egyéniben megszerezte első főtáblás győzelmét. A következő hónapokat illetően a lyoni és a linzi 250-es WTA-tornák vannak tervben, márciusban Indian Wellsben és Miamiban is biztosan játszik majd.


Felnőtt Fedettpályás Országos Bajnokság Pécs - Hotel Makár, 2023. február 25-4.