Fucsovics Marci új edzőkkel folytatja

2022. december 13.

Elsőszámú férfi teniszezőnk az MTI-nek elmondta, hogy Nagy Péter és Palágyi Miklós irányítja az edzéseit mostantól. Mindketten jól ismert figurái a magyar tenisz életnek, hiszen a Marcihoz hasonlóan 30 éves Nagy Péter a 409. helyig jutott az ATP ranglistán és a Davis-kupa csapatban is nagyszerű eredményeket ért el, segítségével jutott el a válogatott a III-as csoportból a Világcsoport kapujába. Palágyi Miklós is évek óta a magyar tenisz szolgálatában áll, a szerb származású tréner korábban Laslo Djere edzője is volt, pár éve pedig a férfi válogatott játékosok felkészítőjeként tevékenykedik.


"Nem úgy sikerültek a versenyek, ahogy elterveztem, visszaestem a ranglistán, kicsúsztam a százból, nagyon mélyen voltam. A szezon végén felszívtam magam, az jól sikerült, és emiatt jobban érzem magam" - jelentette ki a 30 éves sportoló. - "Karrierem egyik legrosszabb évén vagyok túl, de jövőre kevés pontot kell védenem, úgyhogy csinálok egy jó felkészülést, és 2023-at meghúzom."

Marci kifejtette, Wimbledon után kicsit "besokallt", és szüksége volt pihenőre, ezért tartott egy hathetes szünetet. A US Opent követően aztán három év közös munka után szakított edzőivel, Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal, mert úgy érezte, hogy új impulzusokra van szüksége. Ezt most megkapja gyerekkori barátjától, Nagy Pétertől és a válogatottnál is dolgozó Palágyi Miklóstól, akik "kihúzták a gödörből".

"Az év elejét velük csinálom meg, de utána lehet, hogy leszerződök egy edzővel, ez az eredményektől függ" - jelentette ki Fucsovics Márton, aki december 28-án utazik el Ausztráliába, méghozzá Nagy Péter kíséretében.

XLII Kispest Kupa 2024 - 06.29. Budapest - Ganz EKM Wekerle, 2024. június 29-30.