Fajta Péter megvédheti címét a Nyíregy Openen

2024. június 5.

Június 10-én, Nyíregyházán, a Marso Tenisz Centrumban folytatódik a magyarországi rendezésű ITF Tour-versenyek sorozata.

A Magyar Tenisz Szövetség az idén 6-7 ITF M15-ös versenyt tud megrendezni. A múlt heti első állomás Gyulán igazolta a szövetség szakmai vezetésének terveit: összesen 12 magyar játékos szerepelt a 32-es főtáblán és Fajta Péter győzött, Madarász Gergely az elődöntőig jutott.


„Az idei szakmai programunk mérföldköve, hogy minél több hazai rendezésű ITF Tour versenyt rendezzünk.  A szabadkártyák kiosztásánál elsősorban azt vesszük figyelembe, hogy minél több fiatal játékos kapjon lehetőséget a főtáblán, kipróbálni magát a nemzetközi profi mezőnyben és harcolni ATP-ranglistás pontok megszerzéséért. Ennek megfelelően a soron következő két nyíregyházi verseny főtáblájára nyolc különböző játékos kap szabadkártyát”– magyarázta a szakmai igazgató, Sávolt Attila.

Gyula után Nyíregyháza a következő kettő ITF M15-ös verseny házigazdája.

Szabadkártyák:

Nyíregyháza 1. verseny 06.10. - 17.
Főtábla szabadkártya: Mészáros Patrik, Makk Péter, Hornung Gábor, Nagy Botond
Selejtező szabadkártya: Kis Balázs Rafael, Jilly Ádám, Bakonyi Dávid, Kisantal Botond, Belkovics Achilles, Szőke Ádám, Sift Barnabás, Zavaczki Milán (tartalék: Major Áron, Sávay Zalán, Halmos Kornél).
Páros szabadkártya: Jilly Ádám – Bakonyi Dávid, a második a páros aláírást követően kerül kiosztásra.

Nyíregyháza 2. verseny 06.17. - 23.
Főtábla szabadkártya: Kis Balázs Rafael, Jilly Ádám, Kincses Kolos, Velcz Zsombor
A második verseny selejtezőjére a szabad kártyák később kerülnek kihirdetésre, a nevezési lista változásának függvényében.

Érdemes lesz kilátogatni a nyíregyházi versenyre, hiszen rengeteg a magyar induló, és Fajta Péter a címvédő.

Júliusban Mogyoródon (W15), augusztusban Budapesten, a GS Rómain (M15) lesz ITF-verseny, és október-novemberben további két-három tornát tervez a szövetség fedett pályán. A versenyek pontos időpontjai megtalálhatók az ITF nemzetközi versenynaptárában.

 

XLII Kispest Kupa 2024 - 06.29. Budapest - Ganz EKM Wekerle, 2024. június 29-30.