Érmekkel térnének haza teniszezőink a besztercebányai EYOF-ról

2022. július 22.

Ünnepélyes keretek között letette az esküt az a kilencvenhét sportoló, akik részt vesznek július 24–30. között a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Besztercebányán. A magyar teniszsportot az ezidőben zajló korosztályos Európa-bajnokságok miatt csak két játékosunk, Nagy Botond Levente és Bak-Szabó Norina képviseli. A csapat vezetője és edzőjük, Simara János az elmúlt napok legfontosabb értékének azt tartja, hogy ténylegesen kialakult a csapatszellem kettejük között.

„Két nagyon tehetséges fiatallal vágunk neki a szlovákiai EYOF-nak. A tenisz az a sport, ahol nagyon nehéz jósolni, nem számítanak a rangsorok, bárki bárkit megverhet. Az elmúlt két hétben sok időt töltöttünk együtt, és mondhatom jó formában vagyunk” – osztotta meg eddigi tapasztalatait Simara János, aki korábban Gubacsi Zsófia edzője is volt.

„Egyesben és vegyes párosban indulnak majd a kontinensviadalon. Nagyon jó kettejük között a kémia. Úgy érzem jó eredményt érhetnek el, Botond és Norina is sokat párosozott mostanság, utóbbi ráadásul igazi specialistának mondható. A legfontosabb, hogy mindig biztassák egymást. A legnehezebb helyzetekből is egymást segítve lehet kikászálódni és úgy gondolom, ennek a kialakítása is nagyon jól sikerült. Talán kettejük duójától várom a legjobb eredményt, épp ezek miatt, de persze sok minden függ majd a sorsolástól” – zárta gondolatait a szakember.