Egyetlen magyar játékos maradt állva

2023. március 17.

Fogynak a játékosok, fogynak a meccsek a Kiskút Openen így az ATP Challenger Tour székesfehérvári állomásának utolsó két napjára fordulva: egyéniben a negyeddöntők, párosban az elődöntők zajlottak le pénteken az 50-es kategóriás versenyen. Magyar érdekeltség már csak egyesben volt, viszont ott duplán, mert Marozsán Fábián és Piros Zsombor is pályára lépett, és mivel nem egy ágra sorsolták őket, még abban is reménykedtünk, hátha egymás ellen játsszák majd a döntőt. Nos, sajnos nem: mert miután Marozsán Fábián – újabb roppant rövid – mérkőzésen továbbjutott, Piros Zsombor hatalmas küzdelemben alulmaradt egy hatalmasakat ütő szerbbel szemben. Pedig nagyot harcolt.

Nino Serdarusic

Marozsán Fábián egészen elképesztő: kedden érkezett, szerdán kezdett, és úgy jutott be immár az elődöntőbe, hogy egyetlen mérkőzése sem tartott egy óráig sem. Ez persze nem garancia semmire, így a vasárnapi döntőbe jutásra sem a Valkusz Mátét majd két kiemeltet elbúcsúztató szívós horvát Nino Serdarusic ellen, de a forma legalábbis biztató, ahogy immár a harmadik ellenfelét mosta le a salakról. A legújabb áldozat az ötödik kiemelt bolgár Adrian Andreev volt, aki Fábi 6:1 2:1-es vezetésénél már ápoltatta magát, konkrétan a vállát, majd miután egy kettős hibát követően hat pontot nyert egymás után a szép szál magyar legény, az ellenfél elindult a háló felé. Gratulálni.


Marozsán Fábián eddigi mérkőzéseinek időtartama a Kiskút Openen: 47:07, 47:24, 47:23 perc…

Innentől Piros Zsomboron volt a sor, hogy életben tartsa a reményt a magyar döntőre, de az már a legelején látszott, hogy ezúttal nagyon kemény csata vár rá. A versenyen nyolcadik kiemelt, a világranglistán 217. 19 éves Hamad Medjedovic szinte szétbombázta a pályát, így Zsombinak rá kellett kapcsolnia az első szett után, amelynek végén az 5:7-es eredmény még rá nézve volt hízelgő, mert kilenc ponttal kevesebbet szerzett – de rá is kapcsolt. A szintén szoros második játszmában már ő breakelt eggyel többet (7:5), hogy aztán az ugyancsak végsőkig kiélezett harmadikban a legrosszabbkor, 5:4-es hátrányban veszítse el az adogatását. Ez kétórás és 23 perces dráma volt.


Szombaton már csak három mérkőzésre kerül sor: először a párosok döntőjére 10 órától a Sarp Agabigun, Ergi Kirkin török, illetve a Bogdan Bobrov, Sergey Fomin orosz, üzbég kettős között, majd következik a Marozsán Fábián–Nino Serdarusic összecsapás körülbelül déltől, végül a másik elődöntő Hamad Medjedovic és a kilencedik kiemelt francia Evan Furness között. Aki tud, jöjjön szurkolni!

III. Egyetemi Tenisz Kupa Budapest - Muskétás Teniszcentrum, 2023. december 2-3.