"Ebben az osztályban már nincs könnyű ellenfél"

2022. november 29.

Február elején a francia csapatot fogadjuk hazai pályán a Davis-kupa selejtezőjében. A sorsolást követően kérdeztük Nagy Zoltánt, a magyar csapat kapitányát arról, hogy hogyan tekint a találkozó elé.
"Ebben az osztályban már nincs könnyű ellenfél, de jó hír, hogy itthon játszhatunk, a hazai pálya nagy előnyt jelenthet. Remélem, hogy számíthatok majd a legerősebb keretre. Ami az ellenfelet illeti, nekik nagyon sok játékosuk van a TOP100-ban, bőven van választási lehetőségük. Persze a csapatukat az is befolyásolja, hogy milyen lesz a borítás, az Australian Open közelsége miatt pedig lehet, hogy nem mindenki vállalja majd a játékot. Jó keménypályás játékosaik vannak, és párosban is erősek, de ennél fontosabb, hogy mi jó állapotban legyünk, és akkor tiszta lelkiismerettel állhatunk ki a meccsre.


Játékosaink jelenleg az alapozás közepén vannak, ami reméljük jól sikerül és egy eredményes január után motiváltan állhatnak ki a találkozókra. Nagyon fontos a szurkolótábor, hiszen plusz erőt tud adni a csapatnak, szóval bármi is lesz, a legfontosabb, hogy magunk mögött tudjuk a magyar szurkolókat" - mondta el. 

 

Metró Kupa - 03.30. Budapest - Metro RSC, 2024. március 30-1.