Csak magyar játékosok kaptak szabadkártyát Mogyoródon!

2022. augusztus 4.

Újabb 25 ezer dollár összdíjazású női egyes és páros viadalra kerül sor augusztus 14-21. között a mogyoródi OPEN Teniszvölgy-ben. Egy biztos, a magyar játékosok előtt kitárult a kapu a jó szerepléshez, hiszen Hoffmann Károly klubelnök elmondta, a Magyar Tenisz Szövetséggel történt megegyezését követően valamennyi szabadkártyát hazai teniszezőnek tartottak fenn. A selejtezők augusztus 14-én kezdődnek, a főtáblás küzdelmek első fordulójára pedig 16-án kerül sor.


„Lezárult a nevezés, és nem titok, már a selejtezőre is hatalmas a sorbaállás a jelentkezők között. A végleges főtábla augusztus 13-án, szombaton délután hatra lesz meg, akkor derül majd ki, ki az, aki feljutott a főtáblára és kik azok, akik a selejtezőben próbálhatnak szerencsét. Egy biztos, az összes szabadkártyát kizárólag magyar játékosok kapták meg, remélem, élni tudnak majd vele a torna során” – jelentette ki Hoffmann Károly, aki hozzátette, a legmagasabban rangsorolt játékosa a tornának az orosz Jelena Avaneszijan lesz, aki jelenleg 122. helyen áll a világranglistán.

Hogy kik jutottak így bizonyítási lehetőséghez a mogyoródi tornán? Stollár Fanny és Szabanin Natália alanyi jogon került fel a főtáblára, így szabadkártyával felkerült a 32-es táblára Stolmár Rebeka, Nagy Adrienn, Tóth Amarissa, Lukács Vanda, míg a selejtezőben ott lesz négy fiatal tehetségünk, Bartha Panna, Molnár Kitti, Bíró Melinda és Danko Vanesa. Hoffmann Károly bízik abban, hogy utóbbiak közül minél többen képesek lesznek csatlakozni a már főtáblás magyar játékosokhoz.

Már javában folyik a pályák előkészítése, mind a hatra új salak került, aztán majd a versenybíró eldönti, ebből hányon játszanak majd éles meccseket, és mennyi lesz kijelölve a bemelegítésekre. Ezen túl minden összeállt, a szállás, szállítás és az ellátás is tökéletesen meg lett szervezve.