Bogyó Tamás Wimbledonban tart oktatást

2022. június 17.

A Nexon Dunakeszi Teniszklub elnökét, vezetőedzőjét a tenisz „fővárosába” hívták, hogy 350 nemzetközi edzőnek tartson előadást a 12 éves gyerekek technikai és taktikai felkszültségéről - írja a dunakeszipost.huBogyó Tamás az Angol Tenisz Szövetség, az LTA és a Proffesional Tennis Registry felkérésére júliusban, az angol nyílt teniszbajnokság alatt Wimbledonba látogat majd.

A szakember évtizedekig dolgozott édesapjával, Bogyó Lászlóval azon, hogy dunakeszi teniszklubjuk mára ilyen hírnévvel rendelkezzen. Édesapja halála után pedig édesanyjával viszi tovább a sportklubot, ahol jelenleg amerikai, lengyel és román fiatal tehetségek is edzenek. Tamás azt is elmondta, szerinte a siker kulcsa az, hogy kollégáira és az ő klubját választó családokra, gyerkekere is családtagként tekinthet.


„Az amatőr teniszéletünk újabb és újabb játékosokkal való bővülésére számítok. Az infrastruktúra tekintetében is fejlődhetünk hamarosan, újabb fedett pályákkal bővül a klub. Így minden adott ahhoz, hogy a Dunakeszi Teniszklub továbbra is fent legyen a hazai és a nemzetközi tenisz térképen” – tette hozzá.

Az interjúban Tamás kihangsúlyozta, hogy nemcsak büszkeséggel tölti el a felkérés, hanem motivációt is ad számára, hogy újra és újra tanuljon, mivel természetesen saját előadása után a társelőadókat is meghallgatja majd, akik mind jó szakemberek és rengeteg információt, tapasztalatot adhatnak át. Egyébként Wimbledon után nem tér haza, ugyanis azonnal Hollandiába utazik, ahol ismételten többszáz kollégának tart előadást.

Korosztályos Szabadtéri Egyéni Országos Bajnokság Budapest - BLKE, 2022. augusztus 1-13.