Benke Giosanu Izabella duplázott Szlovákiában

2022. október 3.

A felnőtt országos bajnokság miatt több játékosunk – köztük az OB-címvédő Tóth Amarissa is – hazai környezetben versenyzett az elmúlt napokban, azonban ennek ellenére is a pármai WTA 250-es tornán egyesben és párosban összesen öt női teniszezőnk is képviselte magát. Jani Réka (105.) a selejtezőből indulva jutott fel a főtáblára, viszont az első körben 6:2, 6:4-re kikapott a szlovák Schmiedlovától. Gálfi Dalma (87.) az első fordulót sikerrel vette az orosz Andreeva ellen, azonban a következő mérkőzésén ő is búcsúzott a belga Zanevskával szemben. Bondár Anna (61.) és Udvardy Panna (81.) is sajnos az első körben esett ki, előbbit a későbbi tornagyőztes Mayar Sherif, míg Pannát Arantxa Rus múlta felül.
Anna párosban is indult a versenyen, Kimberley Zimmermannal egy héttel korábban a budapesti WTA 125-ös viadalon a végső sikerig meneteltek, Pármában viszont hiába voltak első kiemeltek, már az első fordulóban elköszöntek a küzdelmektől. Babos Tímea az amerikai Angela Kulikovval lépett pályára, a magyar, amerikai kettős az első kört még sikerrel vette, ám a legjobb nyolc között már búcsúzni kényszerültek.


Fucsovics Márton (90.) 2020 januárja után játszott ismét Challenger-versenyen, ezúttal az orleansi tornán lépett pályára. Az első körben a svájci Bellier ellen győzött két játszmában, majd a hazai pályán játszó és későbbi tornagyőztes Barrére két szettben felülmúlta őt – csak úgy, mint egy héttel azelőtt Metzben.


A junior játékosaink közül Benke-Giosanu Izabella volt a legeredményesebb, aki egyéniben és a szlovák Herdickával párosban is megnyert egy Szlovákiában rendezett U16-os versenyt. A fiúknál Major Áron és Baleja Konor is a döntőig menetelt egy osztrák U16-oson, viszont a finálét elvesztették.
Múlt héten Krétán zajlott a strandtenisz Európa-bajnokság is. Pintér Gyulának és Városi Ferencnek a legjobb 16 jelentette a végállomást, párosunk a világ 1. és 3. legjobb játékosával felálló Cappelletti/Spoto kettős ellen 6:0 6:1-re kikapott. A Kovács Anikó / Kovács Zsuzsa összeállítású duó a vigaszág döntőjéig menetelt, ahol meccstie-breakben, 6:7(0) 7:5 10:2 arányban maradtak alul a Blonk / Hoogendam holland párossal szemben. Daróczi Gábor és Gódor Norbert a vigaszág 1. kiemeltjétől, a lengyel Pasieka/Nowicki kettőstől szenvedett 6:4 6:3-as vereséget és vegyes párosban a Kovács Anikó/Daróczi Gábor is búcsúzni kényszerült. 

Felnőtt Fedettpályás Országos Bajnokság Pécs - Hotel Makár, 2023. február 25-4.